(+Fotos) L’obertura del Centre d’Art d’Andorra la Vella, “un dia important per a la cultura del país”

Amb aquesta frase, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha inaugurat el nou Centre d’Art d’Andorra la Vella, “perquè el Ministeri de Cultura i Esports hi pugui realitzar exposicions”.

Fotos: César De Pablos

Xavier Espot i Conxita Marsol

Avui dimecres, dia 23 de febrer, el cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major, Conxita Marsol, han signat l’acord de cessió de la gestió del Centre d’Art d’Andorra la Vella, equipament comunal, ubicat al Parc Central, que acollirà la seva primera exposició el pròxim mes de març, amb un ampli recorregut per l’evolució conceptual i plàstica de l’artista Judit Gaset-Flinch.

Centre d'Art d'Andorra la Vella

Marsol ha recordat que, durant els darrers anys, la intenció del Comú d’Andorra la Vella ha estat apropar el Parc Central als ciutadans. Així, doncs, aquest pulmó vegetal de la parròquia no només esdevé un punt d’esbarjo o de descans, sinó també un nucli on convergeixen la gastronomia i la cultura. Cal recordar que, des del desembre passat, aquest indret acull el restaurant La Petite Forêt, gestionat per l’artista resident Philippe Shangti. “El Parc Central ha esdevingut, de mica en mica, una galeria a l’aire lliure on hi ha un circuit d’escultures d’artistes del país, com ara Rafael Contreras, Àngel Calvente i Nerea Aixàs”, ha expressat.

Xavier Espot i Conxita Marsol al Centre d'Art d'Andorra la Vella

El nou Centre d’Art d’Andorra la Vella –abans Casa Pairal i, posteriorment, equipament destinat al Servei de Joventut d’Andorra la Vella– consta d’uns 400 m2 i ha comportat una inversió superior als 700.000 euros.

Tant Marsol com Espot han parat atenció en la necessitat de fomentar les col·laboracions entre les administracions “per millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. En aquest sentit, el cap de Govern ha valorat que, gràcies a la cessió d’aquest espai cultural per part del Comú d’Andorra la Vella, “podem reprendre el calendari expositiu amb una sala d’exposicions pública i de referència”.

Visita al Centre d'Art d'Andorra la Vella

Aquest calendari expositiu, que inaugurarà la Judit Gaset, continuarà amb una mostra conjunta dels artistes Fiona Morrison, Martín Blanco i Javier Balmaseda, que homenatjaran, a través de les seves creacions, l’insigne poeta Miquel Martí i Pol.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

L’obertura del Centre d’Art d’Andorra la Vella, “un dia important per a la cultura del país”