(+Fotos) ClassicAND inaugura el seu programa amb un concert replet de solemnitat

Una de les grans obres mestres de Giovanni Battista Pergolesi, ‘Stabat Mater’, va obrir el teló del festival ClassicAND, amb les excelses interpretacions dels músics de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), de la soprano Carmela Remigio i de la mezzosoprano Asude Karayavuz.

Fotos: César De Pablos

Stabat Matter al ClassicandLa batuta de Dani Espasa, l’exquisida interpretació musical de l’ONCA i les melodioses veus de la italiana Carmela Remigio i la turca Asude Karayavuz, congregades a un escenari immillorable com la plaça del Consell, van ser els ingredients més que perfectes per a inaugurar un festival ClassicAND passat per aigua.

Stabat Matter al ClassicandLa pluja va obligar que el recital es retardés almenys una hora i que l’organització decidís començar pel final, és a dir, amb l’‘Stabat Mater’ de Pergolesi com a primera peça a interpretar. D’aquesta manera, el públic es va deixar atrapar per un dels grans himnes sacres de la música clàssica, aclamat per la seva capacitat d’emocionar a tothom que l’escolta des dels primers compassos. Així, sota el cel ennuvolat de la capital andorrana i envoltats per una escenografia que emulava una església moderna –alguns trets que recordaven el Santuari de Meritxell–, els presents van poder gaudir de les dotze parts d’una composició realment flamant i carregada de solemnitat.

Stabat Matter al Classicand

Joan Anton Rechi, director artístic del festival, expressava que “a banda de ser la meva peça preferida, l’‘Stabat Mater’ de Pergolesi és molt especial. N’hi ha unes 400 compostes, però la de Pergolesi n’és la més famosa… i per alguna cosa ho és. Tan sols en començar, se’t posa la pell de gallina”. I no li va faltar raó. Cap dels espectadors van quedar indiferents davant aquesta obra mestra, però tampoc les artistes convidades que, segons indicava Rechi, “estaven encantades i impressionades per poder cantar l’‘Stabat Mater’ envoltades per aquestes muntanyes, en aquest marc, al costat de la Casa de la Vall, el nou Consell General, els Set Poetes… Va ser molt especial per a elles poder ser a Andorra”.

Stabat Matter al ClassicandEl recital va continuar amb composicions com ara ‘Concert per a corda en La major, RV 157’, de Vivaldi, i ‘Pallido il sole’, ària de Artaserse, de l’insigne compositor alemany del segle XVIII, Johann Adolf Hasse. Així mateix, els músics van obsequiar els assistents amb el ‘Concerto n.1 en Fa menor’, de Francesco Durante, en una clau de tempo que coquetejava entre l’andante i l’allegro. Sens dubte, tot i la meteorologia, aquest concert va ser una gran mostra artística digna dels grans escenaris mundials.

El festival ClassicAND continuarà fins a l’11 de juny. Per a més informació sobre entrades i programa: www.classicand.com.

Gaudeix de les fotos d’aquest concert aquí

ClassicAND inaugura el seu programa amb un concert replet de solemnitat