Color, llum i aigua al passeig del riu

Amb moltíssima expectació per part de la ciutadania i dels turistes, es va inaugurar el passeig de les fonts de la plaça de La Rotonda, amb un espectacle d’aigua i llum que ha esdevingut un nou atractiu de l’avinguda Meritxell.

Fotos: César De Pablos

El passeig de les fonts de la Rotonda es va inaugurar el passat 30 de juny amb l’estrena de l’espectacle ‘Aquae et lumina’, una exhibició de gran format sobre el riu Valira que es va robar l’atenció de centenars de persones.

El projecte, explicava el cònsol major de la parròquia d’Andorra la Vella, David Astrié, té per objectiu convertir-se en un nou atractiu de l’eix comercial. Sònia Yebra, presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central va celebrar la posada en marxa del projecte, ja que confia que ajudarà a millorar l’experiència de compra dels residents i turistes, potenciant d’aquesta manera l’economia de la capital.

El cost general de l’obra se situa al voltant dels 3,9 milions d’euros, dels quals 2,2 milions d’euros s’han destinat a les fonts i els seus sistemes, mentre que la resta, 1,7 milions, corresponen a la reforma del passeig.

Els arquitectes responsables del projecte, Pere Cervós i Ricard de Deus, van posar en relleu que el projecte és respectuós amb el medi ambient. En aquest sentit, assenyalava Cervós, els sortidors fan servir aigua captada i tractada del riu, la qual és filtrada per un medi natural. Més endavant, es desinfecta amb rajos ultraviolats per garantir la qualitat de funcionament sense haver de recórrer a l’ús de químics. El sistema també està preparat per suportar les baixes temperatures sense ser agressiu amb l’entorn.

L’espectacle de les noves fonts del passeig del riu es podrà apreciar cada dia de juliol, agost i principis de setembre, amb una primera funció a les 22.00 hores i una segona a les 22.45 hores.