Deixa’t seduir pels racons amb més encant d’Andorra

Amb l’inici de l’estiu, el bus turístic d’Andorra torna a posar-se en marxa amb una oferta de set rutes diferents, una per cada dia de la setmana, que recorren el país sencer. Aquest és el resultat d’un projecte consolidat que té les seves arrels l’any 2006, quan l’anomenat bus de l’Andorra romànicaapropava els turistes a les esglésies romàniques del país, així com al Centre d’Interpretació del romànic de Pal. L’èxit de la iniciativa, sumat a l’interès cada cop més gran dels visitants per conèixer també la cultura, l’oci i l’entorn natural del país, va fer que l’any 2009 es dissenyessin nous itineraris amb visites a museus i parada a entorns naturals, convertint-se en el bus turístic que coneixem el dia d’avui.

Des dels inicis,  ha estat una forma còmoda i sostenible de descobrir els llocs més representatius i importants del nostre país. L’art romànic, els oficis o les tradicions del Principat serveixen com a fil conductor dels diferents itineraris temàtics que permeten als turistes recórrer totes les parròquies de manera pràctica i de la mà d’un guia titulat. Als escenaris del llac d’Engolasters, el museu Farga i Rossell, l’església de Sant Joan de Caselles, els miradors del Coll de la Botella o del Roc del Quer, entre d’altres, s’hi suma aquest any un passeig pel centre històric de Sant Julià de Lòria, amb una la visita a l’església de la parròquia i la de Sant Romà.

El bus turístic d’Andorra dona servei, de l’1 de juny al 31 d’octubre, amb una ruta diferent per cada dia de la setmana que explica la història del país, connecta amb les tradicions del passat i permet gaudir de la impressionant cultura i natura del Principat. Les excursions entre setmana són de mitja jornada (de 9:30 h a 14:00 h), mentre que la proposta del dissabte s’allarga fins a les 16:45 h de la tarda i inclou el dinar.

Els tres punts de sortida comuns en totes les rutes del bus turístic són les parades del Comú d’Andorra la Vella, la Sardana i la de Caldea. A més, algunes rutes amplien les parades a la Massana, Ordino o Sant  Julià de Lòria.

La tarifa inclou les entrades als museus i les esglésies que es visiten durant el recorregut escollit, inclosa la del mirador del Roc del Quer, i el servei d’un guia titulat. Com que molts dels itineraris inclouen curts recorreguts a peu en entorns naturals, es recomana portar calçat còmode.

Si tens ganes de descobrir el país amb el bus turístic, és imprescindible efectuar una reserva prèvia, ja sigui al web www.visitandorra.com/busturistic, trucant al telèfon.(+376) 750 100 / (+376) 805 151 o a través dels Punts de Venda a l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella, Autocars Nadal o l’Illa Carlemany.