La Creu Roja Andorrana va celebrar el Dia Mundial de la Creu Roja

Aquest any el Moviment de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja celebra el 154é aniversari des de la seva fundació.

Commemoració Dia Mundial Creu Roja
Foto: Nelly Dedea

El 8 de maig se celebra el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja coincidint amb el naixement d’Henry Dunant, qui en fou el fundador. Aquest filantrop i home de negocis suís es trobava de viatge de treball a Algèria quan va decidir viatjar a Solferino per trobar-se amb Napoleó III. El 24 de juny de 1859, just a l’arribar, va començar la guerra que va enfrontar a l’exèrcit austríac i franc-piemontès. La contesa va finalitzar amb gairebé 40.000 ferits o morts.

Anna i altres convidades
Foto: Nelly Dedea

En el marc d’aquesta campanya i sota el lema A tot arreu, per a tots celebrem la força i magnitud d’aquesta xarxa global i homenatgem la contribució dels més de 13 milions de voluntaris que hi ha arreu del món.

Foto: Nelly Dedea

En aquesta ocasió la Creu Roja Andorrana ha celebrat un acte institucional per commemorar aquesta diada tan especial amb els seus voluntaris i membres del personal. I per primera vegada, hem volgut compartir aquest dia amb d’altres joves voluntaris d’altres Creu Roja i Mitja Lluna Roja acollint un grup de 20 voluntaris de Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Luxemburg, Marroc i Suïssa.

Foto: Nelly Dedea

L’acte, que va reunir a 95 persones s’ha celebrat a l’hotel Exe Prisma hi ha estat tot un èxit de participació. La celebració va finalitzar amb l’entrega de reconeixements als voluntaris i la menció especial que “cal continuar treballant units” del president de la Creu Roja Andorrana Sr. Josep Pol.

L’objectiu de l’entitat és continuar posicionant el Moviment i seguir treballant per ajudar la nostra comunitat i arribar a tothom.

Gaudeix de totes les fotos al nostre Facebook.
Foto: Nelly Dedea