(+Fotos) ‘De colors i estacions’, la nova mostra de Mònica Armengol

Els espectadors hi trobaran més de quatre desenes d’obres que narren la trajectòria de l’artista ordinenca Mònica Armengol, en una exposició organitzada per La Capsa.

Fotos: César De Pablos

Quadres de Mònica Armengol

Les textures i els colors de les muntanyes tornen a ser les protagonistes de les obres de la Mònica Armengol, que durant els últims anys, s’ha mostrat molt activa prenent part d’iniciatives diverses com ara el Projecte Haiku i Circul’art, creant per aquesta última un collage sobre cartró, de 50×50 cm, que va deixar en evidència aquest ‘estira-i-arronsa’ que l’artista ordinenca té entre l’art abstracte i el figuratiu.

Mònica Armengol a L'Estudi

Això és perfectament palpable en l’exposició ‘De colors i estacions’, que la mateixa Armengol identifica com un repàs per la seva trajectòria com artista plàstica. Cal recordar que es va iniciar amb la tècnica del patchwork, amb el tèxtil com a matèria primera, configurant una dualitat entre l’ordre i el desordre, que actua com a fil conductor de la seva obra. “Actualment he passat al paper, que posteriorment tenyeixo a mà, amb pintura líquida, de manera que no controlo massa el resultant final, amb taques de diferents paletes. En estripar el paper i fer el collage, és quan aconsegueixo donar ordre a la meva obra”, va explicar.

Exposició de Mònica Armengol a l'Estudi
Mònica Armengol i Eva Choy, cònsol menor d’Ordino

L’exposició ‘De colors i estacions’ es podrà visitar fins al 5 d’abril de 2022

L’evolució de l’artista és evident, però una de les primeres coses que podrà notar l’espectador és, justament, l’estabilitat quant a la varietat cromàtica. Això es deu al fet que, “una vegada he descobert la gamma cromàtica de l’aquarel·la, m’he centrat en les tonalitats d’Andorra”, a partir d’apunts de color que Armengol va recollint al llarg de les quatre estacions que s’aprecien al Principat, especialment la tardor.

Quadre de la Mònica Armengol

Entre els diferents replans i plantes de l’edifici sociocultural L’Estudi, a la parròquia d’Ordino, els visitants podran gaudir de més d’una quarantena d’obres, de petit i gran format, entre les quals cal destacar ‘Sense títol’, la peça figurativa més recent de l’artista, en la qual l’autora va combinar tècniques mixtes i collage sobre tela.

Pintures de la mònica armengol

Armengol, que coprotagonitza l’exposició ‘22×22. La magnitud del petit format’, està enllestint els últims detalls per inaugurar ‘A taula amb el Sergi. Les obres, la mirada dels artistes’, una mostra col·lectiva que una vintena de creadors han configurat per homenatjar la figura de Sergi Mas.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

‘De colors i estacions’, la nova mostra de Mònica Armengol