La Diada de Sant Miquel d’Engolasters uneix els escaldencs en la fe

El passat 8 de maig, els voltants de l’església romànica de Sant Miquel d’Engolasters es van omplir de goig i alegria, amb la presència del veïnatge escaldenc, així com de diferents parròquies del país, per a retre tribut a l’arcàngel.

Fotos: César De Pablos

Missa de la Diada de Sant Miquel d'Engolasters

L’any passat, a causa de la pandèmia, ens vam haver de conformar amb la celebració d’una Diada de Sant Miquel d’Engolasters molt diferent del que és costum. Aleshores, no va haver-hi ball de sardanes, ni repartiment de coques i vi; tampoc no hi va haver abraçades o retrobaments entre veïns, però sí l’esperança de tornar més enfortits de cara al 2021. I així va ser.

Autoritats a la Diada de Sant Miquel d'Engolasters

La força de voluntat –i la testarrudesa, però de la bona– de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany va ser cabdal perquè enguany fos possible celebrar, presencialment, una diada marcada per un virus que ens ha separat, algunes vegades de manera definitiva, de persones tan estimades i entranyables. Però, més que un acte en el qual la feligresia va ser capaç de recordar tot el que ha quedat al llarg del camí, aquesta Diada de Sant Miquel d’Engolasters serà recordada com un dia en el qual l’esperança va guanyar força en la vida de tantes persones.

La d’enguany va ser la primera celebració de la Diada de Sant Miquel d’Engolasters des que va esclatar la pandèmia.

Compromís per mantenir les tradicions

La jornada sabatina va començar amb la tradicional ballada de sardanes i una posterior actuació de l’Esbart Santa Anna, amb les quals els assistents a la celebració van entrar en calor, tot just abans de l’ofrena de flors que l’Associació de la Gent Gran i del Pubillatge d’Escaldes-Engordany van entregar al patró Sant Miquel.

Devotes a la diada de Sant Miquel d'Engolasters

Amb un format a plein air, la Santa Missa i la benedicció van donar peu al ja habitual repartiment de vins i coca –aquesta vegada al millor estil take away– perquè tothom pogués gaudir de la festivitat amb la major normalitat possible. Aquest esforç va ser lloat per Quim Dolsa, cònsol menor d’Escaldes-Engordany, qui va agrair a la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany per “la seva dedicació per tal de mantenir les tradicions”.

Entre les desenes d’assistents, va destacar la presència del cap de Govern, Xavier Espot. Així mateix, també hi van ser partícips de la diada els consellers generals Marc Magallon i Susanna Vela.