(+Fotos) El Club Nàutic d’Andorra celebra el seu 30è aniversari

A l’Art Hotel de la capital, el Club Nàutic d’Andorra va celebrar 30 anys des de la seva fundació. Hi van assistir més de 60 persones, entre les quals diferents socis que van superar amb èxit els cursos de Patró de Costa i de Patró d’Altura.

Fotos: César De Pablos

30 anys del Club Nàutic d'AndorraVa ser una vetllada inoblidable per als entusiastes de la nàutica a Andorra, no només pel que representa arribar a 30 anys de trajectòria per a un club nàutic a un país sense mar, sinó pel fet de gaudir de comptes sanejats i una envejable base de 632 socis fins al 5 d’octubre passat.

30 anys del Club Nàutic d'AndorraSi bé aquests factors van ser motius més que suficients perquè el Club Nàutic d’Andorra (CNA) celebrés a plenitud, la cita també va servir per a presentar el llibre ‘Mis apuntes de navegación a vela (costa y altura)’, de José Luis Orobitg Jiménez, una obra extensa i minuciosa que reflecteix la passió per la navegació per part de l’autor. “És un manual de nàutica generalitzat, una guia de consulta, un manual de text per a l’obtenció dels diferents títols d’embarcacions d’esbarjo, però sobretot un compendi de coneixements relatius als vuit apartats de la nàutica: tecnologia naval, maniobres, navegació, meteorologia, comunicacions, propulsió mecànica, i reglaments i senyals”, va explicar el també arquitecte, que també va il·lustrar el seu llibre amb precisió i bellesa.

30 anys del Club Nàutic d'Andorra

 

30 anys del Club Nàutic d'AndorraDurant la celebració, hi van coincidir els expresidents del CNA, Joan Martínez Benazet i Francesc Caballol, amb l’actual president de l’entitat, Pere Cervós

Noves titulacions

Pere Cervós, president del Club Nàutic d’Andorra, va reparar en l’establiment de tres titulacions, estipulades en els decrets 23/2023 i 24/2023, després d’una feina conjunta i sinèrgica entre l’entitat i el Govern d’Andorra que permetrà que les noves titulacions nàutiques, ara expedides pel mateix Govern, siguin reconegudes a l’entorn europeu.

30 anys del Club Nàutic d'AndorraDavid Forné, secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, va ser l’encarregat d’atorgar les primeres titulacions de Patró d’Embarcació d’Esbarjo (PER) a les persones que van completar amb èxit el curs. Aquesta titulació els acredita a navegar a distàncies de fins a 12 milles i embarcacions de fins a 15 metres d’eslora.

30 anys del Club Nàutic d'AndorraAixí mateix, es van atorgar les corresponents titulacions de Patró de Costa i Patró d’Altura a les persones que van completar els seus cursos entre el 2019 i el 2023. Tots podran rebre les noves titulacions expedides pel Govern d’Andorra una vegada els titulats completin la formació de ràdiooperador. El període d’adaptació al nou reglament és de dos anys comptats a partir del 2 de maig de 2023.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

El Club Nàutic d’Andorra celebra el seu 30è aniversari