(+Fotos) ‘El cos com a manifest’, una immersió a la vida i obra d’ORLAN

El passat 22 de novembre, la Sala d’exposicions del Govern d’Andorra va inaugurar l’exposició ‘ORLAN – El cos com a manifest’, que romandrà oberta fins a l’11 de febrer del 2024. Amb entrada gratuïta, aquesta mostra destaca els principals temes i formats que han definit la trajectòria de l’artista francesa ORLAN.

Fotos: SFGA/JAViladot

Orland exposa la seva obra a Andorra

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va encapçalar l’acte inaugural d’aquesta exposició que té com a objectiu apropar la creació contemporània a tota la població, destacant l’audàcia i provocació d’ORLAN en l’abordatge de qüestions socials a través del cos.

Amb entrada lliure, aquesta exposició ofereix una oportunitat única per explorar la visió artística provocadora d’ORLAN, fent del cos el seu mitjà principal d’expressió i manifest artístic.

L’exposició inclou obres significatives com ara ‘ORLAN accouchant… d’elle m’aime’ que, traduït del francès, vol dir ‘Orlan dona a llum a si mateixa’, així com vídeos de performances icòniques com ara ‘Le baiser de l’artiste’ (‘El petó de l’artista’). També presenta la sèrie més recent, ‘Les dones que ploren estan enfadades’, un “homenatge” d’ORLAN a Pablo Picasso en commemoració als 50 anys de la seva mort.

Orland exposa la seva obra a Andorra

Amb ‘ORLAN – El cos com a manifest’, tanca la temporada 2023 de la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra, que enguany ha inclòs altres mostres notables com ara la col·lectiva ‘Notes sobre l’Antropocè’ i la individual ‘Jaume Riba. Caminant’, dins del cicle ‘Trajectòries’.