El sector privat del turisme impulsa un canvi en el sector

En un esdeveniment històric, el sector privat del turisme d’Andorra ha consolidat el seu paper actiu amb la presentació formal del Consell del Sector Privat de Turisme (CSPT). Després d’un any d’intens treball i la signatura d’un acord amb el Govern d’Andorra, aquesta nova entitat ha sorgit com un ecosistema natural de debat i reflexió.

Foto: CCIS

El CSPT, integrat per destacades institucions com ara la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i altres 13 empreses i associacions rellevants del sector turístic, neix amb la missió de contribuir a la millora contínua del turisme, amb un enfocament especial en la sostenibilitat.

La presentació del passat 15 de novembre no només va servir per a revelar la imatge corporativa del CSPT, sinó que també va permetre posar cara als seus portaveus: Ricard Vicens, vicepresident de serveis turístics de la Cambra, i Esther Santuré. A través d’aquesta representació cohesionada dels tres grans grups del sector privat turístic –allotjament, producte especialitzat i agències de viatge, comerç i transport de viatgers– el CSPT s’ha posat de manifest com un aliat fort en la formulació de polítiques turístiques.

Consell del Sector Privat de Turisme

Segons Vicens, “estem molt satisfets de presentar el CSPT, una entitat que ha esdevingut un ecosistema natural de debat i reflexió. Destaquem la capacitat de treballar de forma cohesionada per aconseguir objectius comuns”.

Després d’un any de reflexió conjunta sobre el model turístic actual, el CSPT ha identificat cinc reptes de futur crucials per al sector: un model aspiracional de turisme, transversalitat i innovació en digitalització, dignificació del sector, escenaris de futur i desestacionalització, i un ferm compromís amb la sostenibilitat. Amb aquests reptes ben definits, el CSPT ha creat tres comissions especialitzades per donar continuïtat a les iniciatives ja encetades: estratègia turística, obtenció i anàlisi de dades, i recursos humans.

Cal destacar la col·laboració fructífera entre el sector privat i el públic, amb la signatura d’un Memoràndum d’Enteniment (MOU) entre la Cambra i el Govern. Aquest acord ha permès al CSPT integrar-se en el Consell d’Administració d’Andorra Turisme, assegurant una alineació estratègica i la representativitat del sector privat en les decisions rellevants.