El sistema d’il·luminació de l’Aeroport d’Andorra-La Seu facilitarà els vols nocturns

El passat 1 de febrer, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va visitar les instal·lacions de l’Aeroport d’Andorra-La Seu, on va ser rebut pel conseller de Territori català, Juli Fernández, i l’alcalde de La Seu d’Urgell, Francesc Viaplana.

Fotos: César De Pablos

Aeroport Andorra-La SeuDes d’aquell dimecres, l’Aeroport d’Andorra-La Seu, que actualment connecta el Principat amb la capital espanyola, compta amb un sistema d’il·luminació en la pista i en la plataforma, que hi permetran tant l’aterratge com l’enlairament d’aeronaus amb itineraris nocturns. Així ho va explicar Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, qui va remarcar que la posada en marxa de l’aeroport “és una aposta que ha resultat guanyadora”.

Aeroport Andorra-La SeuLa inversió total va ascendir a uns 1,05 milions d’euros, assumits per la Generalitat de Catalunya. L’obra, que es va allargar durant cinc mesos, van consistir en la instal·lació de tres torres d’il·luminació amb leds i d’onze torres de llums amb captació i bateries solar, segons va indicar Govern en un comunitat posterior. La pista de l’aeroport també va ser adequada amb llums d’obstacles, leds i canalitzacions als laterals, i es va instal·lar un far d’aeròdrom a la torre de control.Aeroport Andorra-La Seu

Gallardo va expressar que “la Generalitat i el Govern d’Andorra som ambiciosos i mirem més enllà. Amb la renovació del contracte i concessió d’Air Nostrum, mantenim aquesta aposta i aquesta voluntat d’impulsar aquesta infraestructura”. En aquest sentit, va revelar que es preveu iniciar una tercera interconnexió setmanal amb Madrid, mentre que ja “hem encarregat la segona fase d’un estudi per a valorar l’obertura de noves destinacions, entre les quals Palma de Mallorca, París i Londres”.

Finalment, com a repte a llarg termini, el ministre va indicar que “estem valorant possibles destinacions fora de l’espai Schengen”, per la qual cosa caldria adequar la infraestructura actual amb punts de control de persones i de mercaderies.