José Antonio Guillermo i Loles Gómez López presenten Elias del Sur Summum

El mercat andorrà es podrà delectar amb l’exquisit sabor d’Elias del Sur Summum, un oli d’oliva verge extra, elaborat en el cor de la Serra Màgina, un massís muntanyenc situat en el sistema subbètic, a la província de Jaén.

Fotos: César De Pablos

Ambaixador Àngel Ros amb oli d'oliva Elias del Sur Summum

A la seu de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, el sommelier José Antonio Guillermo i la psicopedagoga Loles Gómez López van presentar Elias del Sur Summum, un producte “molt representatiu d’Espanya”, segons l’opinió de l’ambaixador Àngel Ros. Es tracta d’un oli d’oliva verge extra, caracteritzat per un color verd clorofil·la penetrant, amb una aroma afruitada que es passeja per les herbes aromàtiques.

Producte de l’amistat entre el gastrònom José Antonio i l’educadora Loles, qui treballa al Col·legi Espanyol Maria Moliner, va sorgir l’oportunitat de crear la marca Elias del Sur Summum, un nom que fa al·lusió a la paraula grega ‘ελιά’, que significa oliu; la frase “del Sur”, que recorda el sud d’Espanya, i la paraula llatina ‘summum’, que representa allò que assoleix un grau màxim d’alguna qualitat. En aquest cas, en tractar-se d’un oli de collita primerenca i ser considerat un producte gourmet per excel·lència, el nom li va com anell al dit. “És una collita molt reduïda, de la qual s’utilitzen les olives recollides, en tan sols tres dies a l’any, per produir aquest oli”, va explicar Loles, qui remarca que el procés de selecció d’olives és molt minuciós i rigorós.

Elias del Sur SummumPer a José Antonio, conegut per portar les regnes de diferents establiments gastronòmics del país, l’oli d’oliva és un dels productes que actua com a fil conductor de les experiències culinàries que ofereix a cada comensal. “Buscàvem un producte prèmium i ho hem aconseguit. Treballem amb oliveres de més de 200 anys d’antiguitat, de molt poca producció, amb les quals assolim una qualitat excepcional”, va explicar el restaurador andorrà, qui considera Elias del Sur Summum un oli ideal per al consum en cru, principalment en amanides i macerats o com a acompanyant de formatges.

Elias del Sur Summum es pot degustar als restaurants Odetti Bistró, Japomex, La Lola i al bar Orelles; mentre que també es pot adquirir als establiments Can Tu, Ana Cerezo, Cal Guillo i a Odetti Bistró.

Roda de premsa Elias del Sur Summum

democrates andorra