Encamp vol convertir-se en Ciutat Europea de l’Esport

La parròquia d’Encamp va rebre la visita del comitè avaluador de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), per a considerar la seva candidatura com a Ciutat Europea d’Esport de menys de 25.000 habitants.

Brindis Candidatura Encamp ACES Europe
Foto: Paula Cristina

Durant la jornada del dia 23 de juliol, les autoritats locals i els representants internacionals de l’ACES Europe van coincidir a la seu del Comú d’Encamp, on hi van participar el cònsol major Jordi Torres; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la ministra de Turisme, Verònica Canals; el senyor Gian Francesco Lupatelli, president del comitè avaluador, així com altres consellers de la parròquia.

Jordi Torres cónsol major Encamp
Foto: Paula Cristina

Després de recórrer la zona esportiva de Prada de Moles i les instal·lacions del Complex Esportiu d’Encamp, va tenir lloc la recepció institucional, on el cònsol Jordi Torres va destacar la importància de l’esport com a mitjà de cohesió social. “L’esport, a través del seu llenguatge universal, és una de les eines d’integració i de transmissió de valors més efectives, per sumar i per construir aquell sentiment de pertinença i d’estimació que tota persona necessita per sentir-se part d’un lloc”, va manifestar.

Sílvia Riva ministra de cultura i esports
Foto: Paula Cristina

Tanmateix, la màxima autoritat parroquial va assenyalar que la designació d’Encamp com a Ciutat Europea de l’Esport seria un “pas essencial”, que permetrà fer més visible tota la feina que es desenvolupa en territori encampadà.

Presentació Xavier Fernández
Foto: Paula Cristina

En arribar la tarda, les autoritats i els membres del comitè avaluador de l’ACES Europe van visitar les instal·lacions del Complex Esportiu del Pas de la Casa, per constatar la viabilitat del projecte introduït per Encamp i, posteriorment, participar en la presentació formal de la candidatura, a càrrec del conseller de Turisme i Esports, Xavier Fernández.

Comitiva ACES i Comú d'Encamp
Foto: Paula Cristina

Hugo Alonso Castañón, secretari general de l’ACES Europe, va qualificar d’“envejable” la infraestructura que Encamp ofereix en matèria esportiva, fet que remarca la possibilitat de la parròquia per ser escollida com a Ciutat Europea d’Esport de menys de 25.000 habitants.

Gaudeix de totes les fotos d’aquesta presentació al nostre Facebook.