La parella Rodríguez-Rodríguez, guanyadora de l’Andorra Ultra Trail Vallnord

Després de recórrer 233 quilòmetres, amb 20.000 metres de desnivell positiu i 20.000 metres de desnivell negatiu, Mario Rodríguez Bañares i José Manuel Rodríguez Gómez van consagrar-se com a guanyadors de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, en la modalitat Eufòria, l’única que es va disputar en parelles.

Sortida de l'Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Lluís Toll

Les condicions meteorològiques van permetre una pràctica esportiva inigualable, en la que cada corredor va poder demostrar tot el seu potencial durant quatre dies consecutius. L’altitud mitjana va ser de 2.200 metres, amb pujades a 5 pics per sobre els 2.900 metres, i altres 32 muntanyes d’entre 2.500 i 2.900 d’alçada, però això no va ser cap problema per a la parella Rodríguez-Rodríguez que es va mostrar inspirada i en forma. En segon lloc, van arribar Miquel Pera Miras i Albert Vilardell Graells, mentre que la dupla conformada pels francesos Jerome Abellaneda i Olivier Dos Reis va ocupar la tercera posició de la categoria masculina.

Arribada d'un corredor a la meta de l'Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Guillem Casanova

Nerea Martínez Urruzola i Salvador Vilalta Berengueras van ser els millors entre els equips mixts, però van tenir com a rivals als japonesos Wataru Iino i Kaori Niwa, que van donar batalla fins a l’últim segon. Rachel Fallacara i Stephane Higueret van completar el podi. Per la seva part, Yoko Noma i Midori Hoshino, també del Japó, van conformar el millor equip femení.

Detalls de l'Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Lluís Toll

Pel que fa a la modalitat Ronda Cims, amb una volta de 170 quilòmetres pel Principat d’Andorra i uns 13.500 metres de desnivell positiu i negatiu, aquesta va ser de caràcter individual. Sergio Luis Tejero va aconseguir la primera posició en la categoria masculina, mentre que Silvia Ainhoa Trigueros va ser la primera dona a completar aquest circuit.

Circuit natural de l'Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Stephane Salerno

D’altra banda, en la modalitat Mític, Víctor del Águila i Sabrina Solana van ser, respectivament, l’home i la dona més consistents d’aquest circuit de 112 quilòmetres i 9.700 metres de desnivell, un trajecte que va comptar amb dos trams en crestes rocoses.

Atletes al poble d'ordino Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Ariño Visuals

Tiago Romão i Clàudia Tremps van conquerir els 83 quilòmetres del circuit Celestrail, mentre que Albert Escales i Caitlin Fielder van completar en primer lloc la Marató dels Cims, de 42,5 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell. Finalment, la Solidaritrail, una marxa popular i accessible per a tothom, va comptar amb 10 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu i 750 metres de desnivell negatiu, que no van impedir que David Rogé i Etna Pou Olive s’emportessin el títol d’aquesta modalitat.

Va ser una Andorra Ultra Trail Vallnord carregada d’emocions, on més de 2.800 van lluitar fins l’última gota de suor en un entorn natural d’ensomni.

Andorra Ultra Trail Vallnord
Foto: Guillem Casanova

andorra a taula