Encamp dona la benvinguda a la primavera amb una Holi Party

El Prat Gran d’Encamp s’ha tornat a omplir de colors i de música amb la celebració de la quarta edició de la Holi Party Andorra, una festa tradicional de l’Índia que dona la benvinguda a la primavera, amb la qual es deixa enrere el llarg i fosc hivern.

Holi Party Andorra a Encamp
Foto: Holi Andorra

La Holi Party celebra la llum, els colors, la natura, l’agricultura… A l’Índia la gent es llença pigments naturals de color vermell i verd, la bandera del país, i la canalla va per les botigues per desitjar “happy Holi” a tothom. És una festa d’alegria que Europa s’ha fet seva, tot i que aquí es llencen pigments de tots colors.

Públic a la Holi Party d'Andorra
Foto: Holi Andorra

Diana Torra va conèixer el ballarí Sat Atma Singh i junts van decidir portar la Holi Party a Andorra. Des de fa quatre anys la festa se celebra a Encamp, organitzada per l’associació Samarkanda, Diana Torra Centre i el ballarí Sat Atma Singh. Amb tot, mentre a l’Índia la Holi té lloc al març, aquí s’ajorna fins a finals de maig o principis de juny perquè el temps sigui més benèvol.

Ball a la Holi Party d'Encamp
Foto: Holi Andorra

La quarta Holi Party a Encamp ha comptat amb classes de ioga gratuïtes, amb Diana Torra, Marta Rosinach, Edu Arcila, Xabeli Giménez i Valeria Berisso. La música i el ball no han faltat, amb Sat Atma Singh i Diana Torra, que han interpretat danses de l’Índia; el grup Alendoy, que ha ofert una demostració de flamenc i dansa espanyola, i una classe de sumba amb l’alumnat dels Serradells. Els participants a la festa també han assaborit la gastronomia hindú de la Comunitat Indira i han descobert altres productes, com la cosmètica Ringana, la mel Autèntic, la roba pintada a mà de Sea&Waves, l’herboristeria Remeis de bruixa, l’artesania d’Arot, el te de Love Drink Tea, les pedres minerals d’Arco Iris, la bijuteria de Gemma Piera, les joies de Lolo i el pilates de Valeria Berisso. Tot gràcies a la col·laboració del Comú d’Encamp i l’Associació d’empreses d’Encamp.

Ioga a la festa Holi Party
Foto: Holi Andorra