Escaldes-Engordany, la música com a eix central de l’estiu

La primera Nit del Món va tenir les havaneres de Calella com a protagonistes, i durant tot l’estiu es van succeint les actuacions musicals. Escaldes-Engordany s’ha convertit en la parròquia de la música.

Festival Internacional Colors de Música 2018
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

Fins el 14 de juliol, Escaldes va viure al ritme del jazz al carrer, emmarcada en el 34è Festival Internacional Colors de Música 2018. Hi van passar Ronald Baker Quartet, un dels grans trompetistes de les darreres generacions del jazz nord-americà, The Dry River Stompers, amb un repertori basat en els estàndards del millor swing i jazz americà, Let’s Swing, Marc Ferrer Trio, Marina Tuset Quartet i Men in swing jazz band.

Orquestra al festival internacional colors de música
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

Dintre del mateix cicle s’inclouen les Nits del Món, unes vetllades de música i gastronomia per descobrir productes i begudes típiques de diferents indrets del món. Van començar amb Calella de Palafrugell, amb les havaneres, després va ser la Nit del silenci, a l’agost, hi haurà la Nit a Lalín, ciutat agermanada amb Escaldes-Engordany, la Nit de l’Etang-Salé, també ciutat agermanada, per acabar el 30 d’agost  amb la Nit dels 80’& 90’.

Públic gaudint de música
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

El cicle Músiques del Món, que s’allarga tot el mes d’agost, ha començat amb Enma Lewis, amb artistes com Marlik, Sense Sal, Iaraké & Giner, Patxi Leiva, entre molts d’altres, per acabar el 29 d’agost amb Guillem Roma & Camping Band Orquestra.

Pianista a la plaça coprínceps
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

Tots els concerts tenen l’escenari de la plaça Coprínceps com a denominador comú i tots són gratuïts. La música no abandonarà Escaldes gaire dies: al novembre, hi haurà dos grans concerts, Sergio Dalma el dia 15 i Jane Birkin el dia 28.

Músics a Escaldes-Engordany
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany