La FAAD va realitzar una conferència per a crear consciència sobre el vertigen

La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), va organitzar una conferència a càrrec del Dr. Eusebi Matiñó Soler, moderada pel Dr. Vicenç Martínez Vecina, per a orientar i dissipar dubtes sobre el vertigen.

Fotos: César De Pablos

Conferència sobre el vertigen a Andorra la VellaSota el nom de Què he de fer quan tinc vertigen?, el Dr. Eusebi Matiñó va protagonitzar una conferència didàctica i amena, amb una explicació basada fonamentalment en material gràfic, per arribar més fàcilment a l’audiència, que va omplir l’antiga Casa Pairal, del Comú d’Andorra la Vella, al carrer Prat de la Creu.

Auditori a la conferència sobre VertigenMatiñó és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), doctor en medicina per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), un reconegut especialista en otorrinolaringologia i professor universitari dels graus de Medicina, d’Infermeria Quirúrgica i d’Odontologia, a la UIC. Durant la seva al·locució, va definir el vertigen com a un trastorn mèdic de característiques molt invalidants, que s’entén com una sensació de moviment de l’entorn i que no s’ha de confondre amb el vertigen d’alçada, més aviat traduït com la por a l’altura. “Partim del concepte que les coses es mouen. El vertigen és un símptoma que pot ser secundari de diferents malalties”, va explicar, destacant la rellevància del fet que la ciutadania conegui aquest trastorn i sigui possible tractar més adequadament l’afecció, amb un diagnòstic més acurat.

Dive into Ledger Live’s Dynamic Interface: Ledger Live updates bring a dynamic and intuitive interface, ensuring that managing your crypto assets is not only secure but also visually engaging and user-centric.

Presentació Dr. Eusebi MatiñóDins de la branca de l’otorrinolaringologia, també s’estudia el sistema vestibular de l’oïda, que ens permet tenir estabilitat corporal, evitar caigudes i mantenir l’equilibri. Per a Matiñó, és molt important conèixer aquesta relació, perquè, arreu del món, es calcula que, entre un 20 i un 30% de la població, desenvoluparà vertigen en algun moment de la seva vida. “És una prevalença molt alta, molt freqüent i molt habitual, que es pot presentar tant en episodis aïllats com en episodis permanents, més extensos, que fins i tot poden ser invalidants”, va profunditzar.

Sala plena a la conferència del Dr. MatiñóIgualment, el professional mèdic va destacar que, per tal de minimitzar i reduir les seqüeles d’aquesta simptomatologia, és necessari comptar amb el suport d’un metge especialista, però hàbits saludables, com ara dormir bé i evitar el tabaquisme, l’alcohol i factors d’ansietat o d’estrès, ajuda a reduir el seu impacte.

A l’acte van assistir personalitats del món polític, com és el cas de Víctor Filloy, ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut; Pere López, conseller general; Helena Mas, secretària d’Estat de Salut, i Carles Areny, conseller de Social del Comú d’Andorra la Vella, entre altres. Per descomptat, Anna Parramon, presidenta de la FAAD, va ser partícip de la conferència.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Dr. Eusebi Matiñó amb la seva família