Una passejada per les fragàncies més irreverents de Serge Lutens al Centre Júlia

Els més agradables aromes creats pel perfumista Serge Lutens, es van poder gaudir en un tast olfactiu molt íntim, a les instal·lacions del Centre Júlia, a Escaldes-Engordany.

Fotos: César De Pablos

Presentació de Serge Lutens al Centre JúliaEl Centre Júlia va acollir una nova edició dels seus aclamats afterworks, jornades pensades per a gaudir de la perfumeria en un ambient molt més relaxat, per a apropar diferents marques i novetats a un públic àvid de les darreres tendències aromàtiques. Ahir a la tarda, Serge Lutens, va presentar part de la seva història, a través d’un recorregut olfactiu i gustatiu, amb les fines notes del te i les fragàncies més irreverents de la casa perfumista francesa.

Degustació de te amb Serge LutensAdela Sánchez, formadora de l’eix de fragàncies del grup Shiseido, va introduir al públic part de la història de la marca, amb un tast de te molt enriquidor. “Per a revelar les facetes suaus i vellutades de la família olfactiva Mohair, hem proposat un te negre amb ametlles, perquè aquest fruit té un matís molt suau, molt maternal i una mica dolç, que evoca elegància i tendresa”, va explicar l’experta, que també va fer servir te verd amb gessamí, per a apropar els participants a la família Floral.

Experiència olfactiva amb Serge LutensUn te verd sedós amb vainilla va ser l’eix connector entre els convidats i la família Gourmand, en la qual va destacar la fragància Un bois vanille, elaborat amb vainilla de Mèxic, mentre que, d’altra banda, amb un te negre amb espècies dolces, es va presentar la gamma Resinous/Ambery, en especial la fragància Ambre sultan amb matisos resinosos, càlids i dolços, molt propis de l’Orient Mitjà.

Equip Serge Lutens i Centre JúliaPel que fa a la família olfactiva Woody/Chypre, de notes més pròpies de la fusta, el públic va tastar un te negre amb xocolata i caramel, que representa la intensitat de la fusta i les seves facetes més càlides. Feminité du bois és la joia de la corona i, precisament, va ser aquesta una de les fragàncies més apreciades pels afortunats convidats, que mai no van deixar de comentar les seves impressions sobre l’eau de perfum elaborat amb fusta de cedre, inspirat per la calidesa i les aromes de mel, que emanaven dels mercats de cuiro del Marroc, país on Lutens va descobrir la seva identitat.

Ester Fenoll i Fabrice MezyNascut el 1942, a Lille, al nord de França, Serge Lutens va aconseguir entrar al món de la bellesa molt aviat, i el seu criteri estètic revolucionari i entusiasta li va permetre treballar amb Christian Dior. El 1980, la firma japonesa Shiseido el va fitxar per a impulsar l’imperi cosmètic de la marca, mentre que l’any 1992, coincidint amb l’obertura de la botiga de Lutens a Palais Royal, va causar furor amb la icònica Feminité du bois.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Ana Caballero i Juanxito a la presentació de Serge Lutens