Anna Parramon: “Les persones s’han de valorar per les seves capacitats”

Anna Parramon és l’actual presidenta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), que integra vuit associacions diferents. Ha organitzat la primera Gala Solidària que tindrà lloc el 25 d’abril proper. Les entrades es poden comprar a www.faadandorra.com

Quines associacions integra la FAAD?

Dins d’aquesta federació hi han integrades un total de vuit associacions del col·lectiu de la discapacitat, (Síndrome de DOWN, Autisme, TDH, Fibromiàlgia, Fatiga crònica. Alzheimer, Diversitat funcional i Esclerosi Múltiple). La FAAD es va crear fa 10 anys,  per un grup de persones amb una gran inquietud social, i des d’aleshores, el camí ha estat dur, hem hagut de lluitar, reivindicar i conscienciar la societat que les persones s’han de valorar per les seves capacitats, mai per la seva discapacitat.

“Organitzem la primera Gala Solidària que tindrà lloc el 25 d’abril proper”

Com treballen aquestes associacions?

Desenvolupen projectes amb total llibertat, sempre en benefici del col·lectiu representat. En el cas que existeixi una problemàtica o una modificació de llei,  que pugui beneficiar a la discapacitat en general, s’agrupen i fan front comú. Sempre s’ha celebrat el Dia internacional de les persones amb discapacitat, però ara volem celebrar el Dia nacional per reconèixer la tasca de les persones que mantenen una lluita constant per aconseguir la inclusió en la societat en l’àmbit esportiu, laboral i educatiu.

Quina és la finalitat de la Gala Solidària?

Penso que organitzant actes d’aquesta naturalesa, aconseguirem sensibilitzar la ciutadania que tots tenim les mateixes capacitats desenvolupades de diferent manera i les mateixes possibilitats en la societat. Rebutgem la discriminació, ja sigui per color de la pell, pel lloc de naixement, per tendència sexual, per estatus social o per discapacitat. Com a novetat, en aquesta gala tenim la col·laboració del Futbol Club Andorra, que també col·laborarà amb nosaltres en futurs projectes d’àmbit social.

“Qualsevol persona és capaç d’aconseguir el que es proposi, indiferentment de les seves condicions o capacitats”

Parlem de la gala…

Celebrarem el Dia nacional de les persones amb discapacitat el 25 d’abril proper, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb una Gala Solidària, amb un concert titulat “Un concert de pel·lícula”, interpretat per un quartet de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. El preu de l’entrada serà de 15 euros, es poden adquirir els tiquets on line, i tota la recaptació integra serà per a les vuit associacions de la FAAD, perquè cadascuna pugui utilitzar els diners com vulguin, sempre en benefici del seu col·lectiu. Des d’aquí convidem les empreses, corporacions o institucions perquè col·laborin adquirint 20 entrades. D’altra banda, gràcies a la Fundació Jacqueline Pradère, s’oferirà un premi a una persona o entitat, per la seva tasca social, per la seva aportació al nostre col·lectiu o per la seva superació personal. Aquest any el premi serà per al jove andorrà David Aguilar, per la seva superació personal. També presentarem la nova imatge corporativa de la FAAD,  i d’un carnet que es lliurarà a totes les persones reconegudes per  la CONAVA (amb + d’un 33% de discapacitat), que donarà dret a descomptes especials.

Cada dia la societat és més inclusiva?

Anem avançant i les barreres no són tan altes, els empresaris contracten cada vegada més persones, valoren les seves capacitats en el treball, també hi ha més responsabilitat en temes d’accessibilitat, i tot gràcies a persones que fa 10 anys van apostar per la creació d’una federació que aglutinés associacions d’un mateix col·lectiu i que conjuntament, realitzés accions que aconseguissin transmetre a la societat que qualsevol persona és capaç d’aconseguir el que es proposi, indiferentment de les seves condicions o capacitats.