Federica Mogherini tanca la 37a Universitat d’Estiu i Tardor

Al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la politòloga i exrepresentant de la Unió Europea per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat, Federica Mogherini, va encapçalar la conferència ‘La Unió Europea i les noves generacions’, activitat de cloenda de la 37a Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra.

Fotos: César De Pablos

Pol Morillas moderador de la Universitat d'Estiu i Tardor d'Andorra

Inicialment prevista per al novembre del 2021, la conferència de Federica Mogherini va ser l’acte de cloenda de la 37a Universitat d’Estiu i Tardor, aquesta última englobada sota el títol ‘La Unió Europea: reptes i perspectives’. Finalment, la presentació de la politòloga, anomenada ‘La Unió Europea i les joves generacions’, va tenir lloc de manera semi presencial al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el passat 11 de gener, amb la conferenciant intervenint des del Col·legi d’Europa, institució de la qual és rectora.

Autoritats presents a la conferència de Federica Mogherini

Durant la seva participació, l’exrepresentant de la Unió Europea per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat va posar en valor la importància de facilitar l’accés a una educació de qualitat, de manera que els joves, actors fonamentals del teixit social, puguin ser partícips dels reptes i transformacions que ha d’afrontar la Unió Europea.

La ministra Vilarrubla va puntualitzar que les conferències van aplegar aproximadament un centenar de persones diàries

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va celebrar la realització d’aquesta conferència, que també es va poder seguir a través del canal de YouTube de la Universitat d’Estiu i Tardor. L’autoritat va valorar de manera “molt positiva” aquest cicle de ponències, marcat per un canvi de format en què les sessions es van realitzar en un període més prolongat de temps, a diferència d’edicions anteriors en les quals les conferències i activitats es concentraven al llarg d’una setmana. “Les conferències van aconseguir l’objectiu que tenien, que era fer reflexionar a la gent, així com aportar punts de vista i arguments, perquè les persones puguin valorar el que comporta l’acord d’associació amb la Unió Europea”, va subratllar.

Declaracions a peu dret d'Ester Vilarrubla a la conferència de Federica Mogherini

La 37a Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra va oferir quatre conferències, inclosa la de Mogherini. Els altres ponents van ser Pol Morillas, moderador del cicle i director del laboratori d’idees del Barcelona Centre for International Affairs, que va presentar la conferència ‘L’estat de la Unió Europea: crisi i reforma’. L’economista i excap de divisió del Servei Europeu per a l’Acció Exterior, Claude Maerten, va protagonitzar la ponència ‘Acords d’Associació de la Unió Europea, lliure comerç i convergència de regulacions’, mentre que, en una sessió online, Robin Niblett va analitzar les ‘Relacions Regne Unit-Unió Europea després del Brexit’, el passat 25 d’octubre.