‘Paisatge en risc’, una exposició reivindicativa al Museu Carmen Thyssen Andorra

Al vestíbul del Museu Carmen Thyssen Andorra, els alumnes de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella hi exposaran una sèrie d’obres sota el títol ‘Paisatge en risc’. La mostra convida a fer un procés reflexiu sobre les conseqüències de l’acció humana en els ecosistemes.

Fotos: Nelly Dedea · Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Una quarantena d’obres, fetes pels alumnes de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella, engalanen el vestíbul del Museu Carmen Thyssen Andorra. Es tracta d’una exposició que, segons la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, mostra “una mirada diferent, amb uns paisatges diferents i allunyats de la mirada bucòlica”. ‘Paisatge en risc’ és el títol d’aquesta exposició que estarà oberta al públic, de forma gratuïta, fins al 8 de gener.

Aprofundint en el propòsit de l’exposició, la directora de l’Escola d’Art de la capital, Neus Mola, va explicar que “els alumnes han volgut plasmar la visió contraposada al plantejament idealista i bucòlic dels paisatges del s. XIX subjectes a la contaminació, la destrucció i els plàstics que malmeten el nostre medi ambient”.

A la inauguració, celebrada el 2 de desembre passat, també hi van assistir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny, que es va mostrar molt satisfeta per poder donar cabuda als artistes amateurs del país, en consonància amb les línies estratègiques de sinergia i cooperació impulsades des del museu, a través de diverses activitats que permeten apropar l’art a la ciutadania.