La Festa de la Primavera va donar la benvinguda a les flors

El Parc Central d’Andorra la Vella, es va tenyir dels colors primaverals amb la Festa de la Primavera, celebrada dissabte passat, amb tota mena d’activitats ambientades en el Japó.

Kimono a la Festa de la Primavera Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El país de sol naixent, on es viuen probablement les primaveres més espectaculars d’arreu del món, va ser l’eix temàtic d’aquesta festa promoguda pel Comú d’Andorra la Vella. Residents i turistes, van gaudir d’una jornada carregada de música, cultura, tallers, gastronomia i, per descomptat, d’una càlida benvinguda a l’època més florejada de l’any.

Ball tradicional japonés a la Festa de la Primavera Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El conjunt Taiko Enishi, agrupació radicada a Espanya i fundada per Keita Kanazashi, va oferir tres espectacles musicals amb el taiko (gran tambor), un instrument de percussió japonès antigament utilitzat pels guerrers i que, en l’actualitat, acompanya festes i cerimònies.

Taiko a la Festa de la Primavera Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Tot Natura va oferir tallers de bonsai per als visitants, que es van mostrar molt entusiastes amb aquesta tècnica de jardineria, mentre que altres van aprofitar la tarda per a gaudir de l’art de l’origami.

Taller de bonsai a la Festa de la Primavera Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

També, hi va haver exhibició de Kendo, a càrrec de l’Associació Esportiva del Lycée Comte de Foix; exhibició de kimono i balls tradicionals japonesos, a càrrec de Minna no Kimono; exhibició d’art sumi-e (cal·ligrafia i dibuix amb tinta), a càrrec de Mitsuru Nagata i Keita Kanazashi; així com una exhibició de toyama-ryu, de la mà del Club Esportiu Ryubukan.

Autoritats comunals a la Festa de la Primavera Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Finalment, per a tancar una jornada acolorida i molt enriquidora, el mestre Horacio Curti va delectar els assistents amb una actuació magistral de flauta shakuhachi.