(+Fotos) “El camí cap a la Constitució d’Andorra”, el nou llibre de Josep Dallerès

El passat 6 de març, el centre cultural la Valireta d’Encamp va acollir la presentació del darrer llibre de l’escriptor encampadà, Josep Dallerès, “El camí cap a la Constitució d’Andorra”, una obra que ens acosta als anys del procés constituent andorrà, en especial a les dècades prèvies al 1993.

Fotos: Noelia Farias

El cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagnères va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte, on es va posar en relleu la trajectòria política de Dallerès, qui ha ocupat diversos càrrecs a l’administració comunal i al Govern andorrà i, a més a més, ha dedicat la seva vida a l’ensenyament i l’escriptura.

“El camí cap a la Constitució d’Andorra”, el nou llibre de Josep Dallerès

La síndica general, Roser Suñé va presentar, juntament amb l’escriptor, alguns dels apartats més destacat de la seva darrera obra. El llibre compta amb tres elements claus que, segons Suñe, el fan altament recomanable per llegir, sobretot per a la gent que no va participar en el procés.

“Celebrem el 30è aniversari i estem en un bon moment per entendre què va passar perquè arribéssim a votar una constitució l’any 1993”, va manifestar la síndica general qui, a més a més, va fer referència a l’excel·lent explicació del procés constitucional realitzada des de l’òptica de Josep Dallerés, posant en relleu la seva capacitat d’anàlisi, així com l’esforç fet per a recollir documentació rellevant per entendre aquell moment històric.

“El camí cap a la Constitució d’Andorra” és un volum que aporta una veu reflexiva i crítica entorn dels 30 anys de la Carta Magna, en especial les dècades prèvies l’any 1993, detallant els diversos factors interns i externs. L’aportació de Dallerès ens permet aproximar-nos a unes dècades poc tractades i a les problemàtiques de l’Andorra del moment, en plena transformació i ebullició política. El volum es complementa amb un annex en el qual el lector trobarà alguns discursos i documents de l’època que, malgrat el pas dels anys, són de plena actualitat.