(+Fotos) Ni la neu ni la boira van aturar el pas de l’Skimo Femení 2022

La neu va tornar a caure a les cotes més altes del Principat el passat 6 de març, quan, amb motiu de la 5a edició de l’Skimo Femení, Vallnord Pal Arinsal va tornar a acollir aquesta cursa popular i solidària a benefici d’AUTEA. Des de l’organització, es va agrair l’alta participació malgrat les condicions meteorològiques adverses.

Fotos: César De Pablos

Prop de 250 participants van acudir a una nova cita de l’Skimo Femení, una competició esportiva de caràcter solidari que, enguany, va tornar a donar suport a l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA).

Skimo Femení a benefici d'AUTEA

Des d’instants abans de les 10 del matí, desenes i desenes de dones començaven a arribar a la plaça de la Caubella, a l’estació d’esquí de Vallnord Pal Arinsal, on l’entrenador personal Antoni Bonsoms, del centre My Trainer, va guiar l’escalfament previ al tret de sortida de les curses d’esquí de muntanya i de raquetes.

Boira i Neu a la cursa Skimo Femení 2022

Des d’instants abans de les 10 del matí, desenes i desenes de dones començaven a arribar a la plaça de la Caubella, a l’estació d’esquí de Vallnord Pal Arinsal, on l’entrenador personal Antoni Bonsoms, del centre My Trainer, va guiar l’escalfament previ al tret de sortida de les curses d’esquí de muntanya i de raquetes.

Guanyadores esquí de muntanya a Skimo Femení 2022

Malgrat que la boira i la neu van ser-hi presents en gairebé tot moment d’aquell diumenge, la competició va començar de manera molt puntual, a les 10.30 hores, quan les 238 competidores inscrites i un que altre acompanyant –aquests últims no van comptar per a la classificació final– es van disposar a recórrer els 4,06 quilòmetres de trajecte per a les esquiadores de muntanya. La més ràpida, amb temps de 37:53.03 va ser Loli Mellado, mentre que Anna Albalat Solé es va assegurar la segona posició. El podi el va completar Sandra Almeida, amb el dorsal 320. Quant a la classificació per equips, el vencedor va ser l’Anna’s Team, conformat per Anna Artal i Anna Feliubadaló.

Podium raquetes de neu

En la cursa de raquetes de neu, vam ser testimonis d’una molt destacada actuació de Marina Vishnyakova, que, amb registre de 26:47.01, va aconseguir un marge superior als dos minuts respecte de les seves perseguidores, Maria del Pino de la Fuente i Yolanda Sanz, que van pujar al segon i tercer esglaó del podi, respectivament. En aquest trajecte, de 3,14 quilòmetres, també es va premiar l’esforç dels equips. Cuca’s, amb Gemma Orihuela i Susana Bulto al capdavant, es van emportar els màxims honors.

Tot just en acabar la cursa, les participants van recollir la medalla de ‘finishers’ i van gaudir de coca i xocolata calenta per recuperar energies i protagonitzar, posteriorment, una segona sessió d’estiraments. Instants després, van ser partícips d’una flashmob al ritme de la cançó ‘Amics per sempre’ i, previ a la cerimònia de premis, es van sortejar diferents premis valorats en 2.500 euros.

Un minut de silenci per Ucraïna

L’organització de la 5a edició de l’Skimo Femení va homenatjar, amb un minut de silenci, la memòria de les persones que han perdut la vida a causa de la invasió russa a territori ucraïnès, un gest que s’ha repetit a diferents compromisos esportius i d’altres índoles, tant a Andorra com a fora de les nostres fronteres

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Ni la neu ni la boira van aturar el pas de l’Skimo Femení 2022