(+Fotos) Espectacular estrena de ‘Be a Women’ a The Embassy

El passat 9 de març, l’artista andorrana, Ona Saumell va presentar la seva darrera col·lecció de pintures feministes, ‘Be a women’, amb una posada en escena sense precedents. De la mà dels ballarins de TC Escola de Dansa, l’art va recobrar vida i va captivar els espectadors.

Fotos: Noelia Farias

La posada en marxa de l’exposició va deixar entreveure el talent que hi ha al nostre país. Durant la presentació de l’espectacle en el marc de la mostra, la gent va poder gaudir “del talent i de l’art que tenim aquí a casa, ja que no cal sortir de les fronteres per trobar genialitats”, va assenyalar Ona Saumell, creadora de ‘Be a women’. “Hi ha darrere un equip impressionant, que ha confiat en mi i ha fet possible el projecte, tant en l’àmbit artístic com també a nivell de col·laboracions”.

“Des de la nostra escola sempre hem estat molt reivindicatius amb les qüestions de gèneres. Aquest projecte se’ns va presentar a l’estiu i ens va agradar moltíssim, ja que el vam veure molt innovador”, va explicar Montserrat Ruiz, directora de TC Escola de Dansa.  El show es va treballar des de la direcció de l’establiment, en coordinació amb l’artista andorrana, i va comptar amb la participació de nou ballarins, encarregats d’adaptar les coreografies i els vestuaris a la mostra.

La col·lecció inspirada en l’obra de Simone de Beauvoir, ‘El segon sexe’ i formada per més d’una vintena de quadres, representa les lluites guanyades per les dones en la carrera cap a la igualtat. Cada obra ha estat treballada amb un fons negre i els colors donen vida a una dona, que barrejada amb altres colors adquireix la seva personalitat. “Això és el que la fa màgica, única i diferent”, va assegurar Saumell, qui, a més a més, va defensar que la lluita cap a la igualtat, no és només una qüestió de dones, sinó de tots els col·lectius que són part de la societat.

‘Be a Women’ es pot visitar fins al 24 de març, de 16 a 19:30 h, a la segona planta de l’edifici The Embassy. Part dels diners recaptats per la venda de les pintures aniran destinats al banc de perruques d’Andbank Andorra, amb la intenció d’ajudar a una associació andorrana i, a més a més, de dones. Segons Saumell, el vessant solidari de l’esdeveniment és una manera de sortir “de la nostra pròpia frontera personal i ajudar a altres”.