(+Fotos) La Serenalla Market continua creixent amb més públic i activitats

Amb propostes creades des de la perspectiva de la sostenibilitat, l’espai situat al Prat Gran de la Massana es va tornar a omplir de visitants del 21 al 24 de juliol. La quarta edició del mercat va reunir més de 50 estands, dedicats a la gastronomia, l’oci i una gran varietat de productes artesans. Al llarg de les quatre jornades s’hi van celebrar més d’una trentena d’activitats. 

Fotos: Noelia Farias

El bon temps i l’aixecament de les mesures sanitàries van contribuir perquè la quarta edició de la Serenalla Market fos tot un èxit. Les xifres de visitants van superar les de l’any passat. Tot i que encara no hi ha dades oficials, des de l’organització s’estima que al voltant de 16.000 persones van visitar la Serenalla, 4.000 més que l’edició del 2021.

Amb un balanç força positiu pel que fa a volum de vendes i de visitants, els organitzadors i paradistes van coincidir que aquesta edició de la Serenalla Market va superar totes les expectatives. Josep Maria Garrallà, conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, va manifestar la satisfacció de la corporació comunal per poder celebrar l’esdeveniment, el primer sense restriccions i amb una proposta de qualitat. “Estem orgullosos d’aquest producte, de la gent, de la varietat de públic que tenim”, va destacar. En la mateixa línia, Isabel Rodrigo, coordinadora de l’esdeveniment, va remarcar que “s’està aconseguint crear un producte de qualitat i diferenciat, on la gent se sent molt a gust.

Realitzada amb la col·laboració d’Andorra Turisme per ampliar l’arribada de visitants dels països veïns, l’oferta d’enguany es va ampliar en un 30% respecte de l’any passat i va girar entorn de dos conceptes, la sostenibilitat i el benestar. Durant quatre dies el públic assistent va poder gaudir de més d’una trentena d’activitats de tota mena, que van incloure ioga, sortides amb bicicleta, actuacions i tallers infantils. Les més de 50 parades es van omplir amb productes de quilòmetre zero, roba, artesanies, ceràmiques, art i bijuteria, entre d’altres. També s’hi van instal·lar foodtrucks i es va afegir una zona de concerts de nit i cinema a la fresca.

La novetat d’enguany va ser l’estrena del Mini-Portobello, un espai d’estil urbà dissenyat per oferir als turistes i residents una proposta diferenciadora quant a l’oci i la gastronomia.  Pel que fa als espònsors, a més d’Andorra Turisme, la Serenalla va comptar amb la col·laboració de FEDA, Vallnord, Andorra Telecom i també Heineken, que va patrocinar l’espai musical.

A banda de viure diferents experiències artístiques, d’oci, culturals i d’interès general, a través de l’espai Àgora, el públic va poder gaudir de diferents xerrades i exposicions a càrrec d’un nodrit grup de ponents i experts, que van posar sobre la taula temes com ara el turisme regeneratiu, la participació ciutadana, les eines de la mediació per millorar la comunicació interpersonal i els avenços científics aplicats a la nostra vida diària. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va inaugurar l’espai de debats, amb una primera àgora centrada en el creixement sostenible i el turisme regeneratiu. Les temàtiques i ponents convidats van atreure un públic molt nombrós, com ara l’àgora dedicada a la ciència i l’evolució del pensament, que va comptar amb la participació de l’astrofísic Ignasi Ribes, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i investigador a l’Institut de Ciències de l’Espai del CSIC, i també amb la presència de Sonia Fernàndez Vida, investigadora científica, divulgadora i escriptora, entre d’altres ponent.

La Serenalla Market continua creixent amb més públic i activitats