La Multisegur Volta Als Ports d’Andorra referma el Principat com a destinació ciclista

La 45a edició de la Multisegur Volta Als Ports d’Andorra va tornar amb força amb una espectacular marxa cicloturista que, dividida en cinc categories i recorreguts diferents, va oferir als participants l’oportunitat de gaudir dels paisatges andorrans.

Fotos: Team @danispeedy&co

Consolidada com la marxa cicloturista més important del nostre país, la Multisegur Volta Als Ports d’Andorra, organitzada per VSL Sports, va arribar a l’edició 45, una fita de la qual poques cites esportives poden presumir.

Dividits en cinc categories diferents, els participants van acudir des de molt d’hora, el matí del passat 24 de juliol, a la plaça de Les Fontetes, a La Massana, punt des del qual van començar l’ascens a El Serrat, a la parròquia d’Ordino.

Com que les previsions meteorològiques d’aquell diumenge mostraven indicis d’altes temperatures, l’organització va decidir avançar una hora el tret de sortida de tots els recorreguts, essent el primer d’ells el de major distància, el de 5 estrelles, amb uns imponents 153 quilòmetres i 4.400 metres de desnivell positiu a través de cinc ports de muntanya: La Coma d’Arcalís, el Coll d’Ordino, Beixalís, La Peguera i el Coll de la Gallina. L’Àlex Soler, amb rècord de 05:13:01, va ser el primer a travessar la línia de meta, mentre que, per les ciclistes femenines, la primera a fer-ho va ser la Magali Salomon (06:45:00).

Pic Negre va ser un dels col·laboradors oficials
de la 45a Multisegur Volta Als Ports

Quant al trajecte de 4 estrelles, de 127 quilòmetres de distància i 3.330 metres de desnivell positiu –aquest no va arribar a La Gallina–, el millor registre va ser del Bertrand Tisseyre, amb temps de 03:52:40. La dona més destacada va ser l’Aina Güell, amb temps de 05:16:40. El recorregut de 3 estrelles va ser el més multitudinari, amb 131 esportistes classificats després de culminar els 87 quilòmetres de distància i els 2.320 metres de desnivell positiu. Aquesta prova va ser conquerida per Alberto Carron (02:17:06) i Júlia Mir (02:51:38) en les categories masculina i femenina, respectivament.

Eric Romero Crespo (01:52:20) i Annuska Elvira Vílchez (02:00:47) van dominar els 69 quilòmetres de la ruta de 2 estrelles, mentre que, finalment, Álvaro Prieto Fernández (00:42:14) i Ludivine Grau (00:48:58) van fer-ho en el trajecte d’1 estrella.

La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar al pàdoc instal·lat al Parc Central d’Andorra la Vella, on els ciclistes van gaudir d’un dinar elaborat pel Rebost del Padrí.