Una vetllada de dansa a la Cota 2000 de Naturland

La tarda del passat 23 de juliol, Naturland i la Vall del Madriu-Perafita-Claror van organitzar una activitat especial, l’espectacle de dansa ‘Dels gestos perduts, dels sons oblidats’, una manera diferent de fer difusió del patrimoni cultural i natural del país.

Fotos: César De Pablos

Quan només han passat dos anys des de la seva creació, la companyia andorrana L’Era, Espais de Recerca Artística, continua captivant els escenaris de tot el país amb la presentació del número de dansa ‘Dels gestos perduts, dels sons oblidats’. Aquesta vegada, però, l’escenari va ser una mica diferent, ja que els actors Xavi Pérez, Montse Álvarez, Pere Vilarrubla, David Font i Emma Riba van fer la seva interpretació enmig de la natura, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

L’activitat, que va començar a la Cota 2000 de Naturland, amb una sortida guiada pel Camí dels Antics Oficis, amb la qual els participants van anar descobrint una desena d’escultures dedicades als antics oficis (pastors, carboner, caçador, entre altres), va permetre que els espectadors fessin un viatge al passat, no només a través del discurs oral i de l’albirament d’aquestes escultures, disposades en un trajecte familiar transitable en poc més de mitja hora, sinó també a través de la dansa i els moviments corporals.

‘Dels gestos perduts, dels sons oblidats’ és una posada en escena interessant que combina la música amb els moviments de les antigues pràctiques agrícoles, concretament els dels segadors de blat, com a homenatge a l’Andorra rural i a la tradició que va permetre la subsistència de tantes famílies del país.

La vetllada va concloure amb un bon sopar al restaurant La Borda, a Naturland.