(+Fotos) Més de 2.000 racions d’escudella per als lauredians

El dia de Sant Sebastià no va passar desapercebut per a cap veí lauredià. La plaça de la Germandat es va omplir des del migdia del passat 20 de gener amb centenars de persones que es volien fer amb un plat d’escudella.

Fotos: César De Pablos

escudella de sant julià de lòriaDesprés d’un llarg “xup xup” i la benedicció de mossèn Pepe Chisvert, una gran multitud va poder gaudir de l’escalfor i el sabor de l’escudella, per a la qual es va haver de planificar una logística completament diferent, ja que, a causa de l’incendi que va patir el Centre Cultural i de Congressos Lauredià, es van haver de reubicar diferents estacions de la producció.

escudella de sant julià de lòriaDes de les 5.30 hores de la matinada, uns 20 escudellaires de la Germandat de Sant Sebastià van iniciar els preparatius perquè les més de 2.000 racions d’escudella estiguessinº enllestides a les 13.00 hores, però Josep Majoral, cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria, la feina feixuga ja havia començat un dia abans, amb els treballadors comunals i de l’empresa de construcció que s’encarrega de la restauració de l’edifici sinistrat com a protagonistes, que van brindar el seu ajut per a desplaçar els materials i fogaines al terreny que hi ha al front de la plaça.

escudella de sant julià de lòriaMajoral també va agrair la gentilesa de l’escola francesa, que va cedir les seves cuines perquè els escudellaires i voluntaris hi poguessin treballar. En aquest sentit, el cònsol lauredià va remarcar que la celebració va ser per partida doble, “primer de tot, pel significat de la festivitat per a la parròquia i, després, per la mostra de germanor que representa el fet de repartir l’escudella de Sant Sebastià” entre tots els veïns.

escudella de sant julià de lòria

Troba més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Més de 2.000 racions d’escudella per als lauredians