El Freeride World Tour 2021 va deixar molt bones sensacions

Per setè any consecutiu, el Freeride World Tour 2021 es va disputar a Andorra, del 20 al 26 de febrer. L’estació d’Ordino-Arcalís va tornar a ser l’encarregada d’acollidor dues proves d’aquesta competició, en la qual, els millors riders del món es van batre, en un espectacular duel, per a aconseguir les primeres posicions.

Fotos: Ordino Arcalis · Dominique Daher · Jeremy Bernard Photography

Freeride World Tour 2021

El port del Rat va ser l’escenari escollit per a la primera prova, que va tenir lloc el passat divendres, dia 19 de febrer. El Rat es va convertir en el perfecte terreny de joc, o millor dit de neu, perquè els esportistes duguessin a terme les seves millors actuacions. Si bé, fora pista, no hi havia tanta neu com en anys anteriors, els organitzadors van avaluar les bones condicions, ja que les proves es van poder disputar, sense gaire inconvenients.

En aquesta edició van participar un total de 42 riders, de 13 països diferents, d’arreu món. L’andorrà, Dani Fornell va ser l’únic representant del Principat, però va quedar desqualificat en la primera volta, en perdre un esquí durant una de les baixades.

Hedvig Wessel es va coronar com a guanyadora de la primera volta, en la categoria femenina d’esquí; la segona posició va ser per a Juliette Willmann; el tercer lloc se’l va emportar Maude Besse; mentre que, en la categoria masculina d’esquí, el primer lloc va ser per a Ross Tester, la segona posició va ser per a Maël Ollivier i Blake Marshall va obtenir el tercer lloc. Quant a la categoria surf de neu femení, Marion Haerty es va coronar com a guanyadora, emportant-se el primer lloc, mentre que, Erika Vikander va obtenir la segona posició i Katie Anderson, la tercera. En la categoria masculina, Cody Bramwell va obtenir el primer lloc, li va seguir Blake Moller, en la segona posició, i Nils Mindnich, va ocupar el tercer lloc.

Freeride World Tour 2021

Durant la segona etapa del FWT21, les condicions meteorològiques van millorar l’estat del fora pista. La capa de neu caiguda, en les darreres hores del dia, a Ordino-Arcalís, van possibilitar que els esportitstes poguessin demostrar totes les seves destreses, sense dificultats tècnics.

La segona prova del Freeride World Tour va tenir lloc el passat dimecres, dia 24 de febrer, i el Port del Rat va ser, novament, la cara de la muntanya escollida per a tirar endavant la competició, que va coronar com a campió, en la categoria esquí masculí, al nord-americà Andrew Pollard i a la suïssa, Elisabeth Gerritzen, que es va emportar la victòria en esquí femení, amb una línia molt creativa. La baixada de Pollard, que li va valer la primera posició, va ser una de les més espectaculars del dia, per la dificultat i la velocitat d’execució. Kristofer Turdell i Regni Barkered, van quedar classificats en la segona i tercera posició de la categoria masculina. La francesa, Juliette Willmann es va posicionar en el segon lloc de la categoria de dones i la nord-americana, Tracy Chubb en el tercer lloc.

Freeride World Tour 2021

El vencedor en surf de neu va ser el nord-americà, Blake Moller, el podi el va completar Sammy Luebke, que va ocupar el segon lloc, i el francès, Victor De Le Rue, que va quedar en tercer lloc en la categoria masculina. Cal ressaltar que Moller, que només té 20 anys, és el primer any que participa en el FWT. D’altra banda, el rànquing absolut en la categoria surf de neu dones el va liderar Marion Haerty, li va seguir la canadenca, Katie Anderson i la nord-americana, Erika Vikanderm, que va finalitzar en tercer lloc.

La catalana Núria Castan, segona l’any passat a Arcalís, es va haver de conformar amb un sisè lloc en surf de neu dones, mentre que l’aranès, Aymar Navarro, un dels riders més estimats per l’afició, va ser vuitè en esquí homes, després d’haver sortit sisè el divendres 19 de febrer, en la primera volta.

Les següents etapes del Freeride World Tour 2021 es disputaran en Fieberbrunn (Àustria) i Xtreme Verbier (Suïssa), on es tancarà la temporada. El dia d’avui, malgrat el desig dels organitzadors, encara no se sap si l’any vinent es tornarà a disputar alguna prova en territori andorrà.