L’Escola Andorrana de 2a Ensenyança de Santa Coloma va celebrar el seu acte de graduació

Malgrat les evidents limitacions d’aforament, i altres mesures de seguretat que impedeixen dur a terme actes públics amb normalitat, tals com una graduació, l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança de Santa Coloma va fer tot al seu abast per a homenatjar els alumnes de la promoció 2016-2020.

Fotos: Eduard Comellas

El que normalment és un acte que se celebra en una sala de congressos o un recinte similar, i que compta amb una afluència molt important de convidats, es va convertir en una celebració amb un caire més juvenil, escolar, íntim i distès. Arran de les mesures sanitàries i de seguretat derivades de la pandèmia de Covid-19, els alumnes de la promoció 2016-2020, de l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança de Santa Coloma, van rebre els seus diplomes al pati d’aquesta institució educativa.

L’acte va tenir lloc el passat 22 de juny i va servir per homenatjar als 98 estudiants que van concloure aquesta etapa del seu cicle formatiu. L’Olga Moreno es va mostrar molt satisfeta en dur a terme aquesta celebració que, en un primer moment, la donaven per cancel·lada. “Enguany ens vam adaptar, vam canviar de format i vam fer una decoració més primaveral i estiuenca. Vam ubicar cadires al pati, guardant una distància d’un metre i mig entre cadascuna, mentre que cada alumne va haver de portar mascareta. Finalment, vam poder fer una petita festa de graduació però amb respecte de les mesures sanitàries”, va explicar.

Graduació Escola Andorrana de 2a Ensenyança

Si bé la situació no va permetre compartir aquest moment especial amb les famílies dels estudiants, l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança de Santa Coloma va aconseguir els serveis d’un parell de realitzadors audiovisuals, per immortalitzar, amb fotos i vídeos, una jornada de graduació que quedarà en la memòria dels joves. “Aleshores ens feia molta llàstima no poder fer un acte tradicional però, quan vam muntar la logística, vam cuidar tots els detalls perquè els joves se sentissin còmodes al seu acte de graduació. I la veritat és que la valoració va ser molt positiva, perquè el format va ser més d’escola, i no gaire ostentós o formal… va ser un acte a la seva escola, al seu pati, entorn del dia a dia, on compartien moltes coses. No va ser tan dramàtic com nosaltres pensàvem”, va expressar la directora, qui va reconèixer que els estudiants es van prendre la situació amb més normalitat que els mateixos adults.

Dos exalumnes de la institució, el Cerni i el Bernat, van ser els encarregats de donar color i ànims a la celebració de la graduació. Ambdós equipats amb guitarres i micròfons, van oferir un entranyable concert que va servir de cloenda a un acte inusual que, donat el bon resultat d’enguany, es podria repetir en pròximes edicions, segons va deixar entreveure l’Olga Moreno.