(+Fotos) Gran xocolatada popular per a celebrar la digitalització del Museu Postal

Per acomiadar per la porta gran l’espai físic d’un dels museus més curiosos d’Andorra, l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra va organitzar, el passat 16 de desembre, una jornada de portes obertes al Museu Postal, que va anar acompanyada d’una gran xocolatada popular per a tots els visitants.

Fotos: Xavi Pujol

L’activitat es va realitzar en el marc de la programació del Festival del Postal, una sèrie de propostes ideades en el context de la transformació del Museu Postal d’Andorra de l’àmbit físic al digital. L’objectiu del Govern amb aquesta transició és convertir el museu en un espai més inclusiu i accessible mitjançant la digitalització de la seva valuosa col·lecció.

La transformació del Museu Postal d’Andorra, d’un format físic a un de digital, s’emmarca en el procés d’actualització general dels museus del país. Aquesta iniciativa s’ajusta a una tendència més àmplia, on altres institucions culturals també estan digitalitzant les seves col·leccions filatèliques per a garantir una major accessibilitat al públic. Així, el Ministeri de Cultura veu com coexisteixen dos models expositius: els museus físics i els digitals.

Per a donar a conèixer aquesta transformació al públic, el Govern va organitzar el Festival del Postal al llarg del mes de desembre, oferint als visitants una última oportunitat de descobrir els racons físics del Museu Postal, que va tancar les seves portes el dia 29 de desembre.

A partir d’ara, la col·lecció digitalitzada del museu, que inclou 1.464 segells de Correus Espanyols i de La Poste, es pot explorar a través del portal www.museupostal.ad. A banda del material audiovisual, que mostra les particularitats del sistema postal andorrà, el lloc web ofereix també la possibilitat d’una visita virtual amb microcàpsules enregistrades pels guies culturals de l’Àrea de Museus del Govern.

La història del Museu Postal es troba disponible en aquesta plataforma, juntament amb activitats educatives per a infants i escolars, que desvelen els secrets dels mecanismes de la comunicació per carta. El contingut està disponible en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, garantint que tothom pugui explorar i gaudir d’aquest tresor cultural.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Gran xocolatada popular per a celebrar la digitalització del Museu Postal