Ginna & Rubén, dos caribenys enamorats a l’Àfrica

El destí va voler que la Ginna i el Rubén es coneguessin, ara fa dos anys, a Guinea Equatorial. El 4 de novembre passat, tots dos van refermar el seu amor en un acte civil celebrat al Comú de Canillo.

Fotos: Andrés Colmenares

L’amor pot contra tot. Si no ho creieu, millor preguntem a la Ginna i al Ruben, dos caribenys que es van conèixer a Guinea Equatorial i que, després de superar els obstacles de la distància geogràfica, van celebrar la seva boda en companyia dels seus amics i éssers estimats en una jornada íntima, especial i entranyable.

Ella, colombiana, és l’espurna. De caràcter enèrgic i vibrant, la Ginna compagina molt bé amb la personalitat serena del Rubén, d’origen cubà. Tots dos són el viu exemple que els pols oposats s’atrauen i que, quan hi ha paciència, perseverança i estima, tot és possible en una relació.

Ambdós coneixen de primera mà el que significa haver de marxar de casa per a intentar construir un millor futur lluny de la terra que els va veure néixer. Saben perfectament que el sacrifici de deixar enrere familiars i amics és una motxilla molt pesada que, a vegades, només es pot carregar amb la companyia i el suport de persones especials. I així d’especials són els amics d’aquesta parella, que no van dubtar en cap moment en abrigar la Ginna i el Rubén en el moment més important de les seves vides, obsequiant-los, a banda de rialles alegria, detalls excepcionals com ara la nit de bodes a l’hotel Andorra Center i les fotografies del festeig.

Però, si hem de destacar detalls impregnats d’emoció, no podem deixar de banda el sentit discurs de la Iballa, gran amiga de la Ginna, que també ha estat, des del primer minut, testimoni d’aquesta història d’amor que va començar a aflorar al centre d’Àfrica.

Va ser una cerimònia molt íntima. Setze persones hi van ser presents. Les ideals. Les necessàries. Encara que els quilòmetres que separen Cuba i Colòmbia d’Andorra hagin fet impossible que més familiars s’hi sumessin, per a la Ginna i el Rubén bastava amb el fet de sentir-se estimats en una càlida trobada que va continuar a un restaurant L’Aigüeta, d’Andorra la Vella, en què el nou matrimoni i els seus convidats van gaudir d’un deliciós menú, elaborat específicament per a l’ocasió, amb plats exquisits com ara els medallons de vedella amb salsa de pebre, l’orada al forn amb patates panaderes, i el carpaccio de pinya amb gelat de vainilla, aquest últim, un dolç obreboques que va antecedir el tradicional pastís de boda.

Sens dubte, aquest dia serà un dels tants moments que els nuvis, ara casats, recordaran per la resta de les seves vides.