(+Fotos) Homenatges i gresca a la Festa Major d’Encamp

El passat 16 d’agost, Encamp va posar fi a la seva Festa Major, una cita molt esperada durant aquest estiu després que la Festa de Parròquia deixés el llistó molt alt. Tant les autoritats comunals com els membres de la Comissió de Festes d’Encamp, van mostrar la seva satisfacció amb les activitats organitzades i amb la resposta de la ciutadania.

Fotos: Rubén Calvo per Comú d’Encamp

Festa major a Encamp

Activitats aquàtiques i jocs infantils per als més petits, al Passeig de l’Alguer, i la ballada de sardanes amb la cobla ‘La Flama de Farners’, van ser tan sols algunes de les activitats amb les quals es va acomiadar la Festa Major encampadana, el passat 16 d’agost, després de tres dies intensos en què tothom va poder gaudir de cercaviles, activitats esportives, concerts i moltes més com ara el ‘Rally Sorpresa’ o la sessió de ‘tardeo’ amb DJ Moncho, que va fer ballar els visitants de la plaça Sant Miquel.

Festa major a Encamp

Si bé el gaudi i l’oci van ser la regla al llarg de les jornades festives, també hi van tenir cabuda la fe i el reconeixement a les generacions anteriors. El dia 15, per exemple, mossèn Elvira va oficiar la missa de la Mare de Déu d’Agost i, l’endemà, la missa de Sant Roc, patró d’Encamp, que va comptar amb la presència d’autoritats com ara Jean-Michel Rascagnères, cònsol menor; Carles Ensenyat, síndic general; Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç; Maria Martisella i Pere Marsenyach, consellers generals, i els consellers comunals Josefina Rodríguez, Èric Alguacil i  Andreu Riba, que també va servir d’avantsala al posterior gest de gratitud i respecte envers Maria Olivares, de 88 anys, i Josep Marsal, de 92, els encampadans de més edat. Tots dos es van emportar un ram de flors i una placa commemorativa.

Festa major a Encamp

Rascagnères, qui va valorar de forma molt positiva la tasca de la Comissió de Festes, també va expressar que “fer de lligam entre la gent gran, que ha construït el país i la parròquia, i la gent jove, que es projecta de cara al futur, és molt important, perquè sempre hem de tenir present el passat per poder construir el futur”.

Festa major a Encamp

Durant la Festa Major d’Encamp, es va repetir la fórmula de l’any passat en disposar d’un Punt Lila amb el suport de la Creu Roja Andorrana, per a oferir un espai segur i lliure de violència de gènere.