Berta Miquel representarà Andorra al Campionat del Món de Rítmica

La jove gimnasta de 17 anys defensarà el tricolor andorrà al Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica que se celebrarà a València del 23 al 27 d’agost. Berta Miquel, tutelada per la directora tècnica de la FAG, Clàudia López, assegura que “aquesta és la cita més important de la temporada”.

Fotos: César De Pablos

Berta Miquel representarà Andorra al mundial de Rítmica

Avui, a la seu administrativa d’Andbank, Josep Maria Cabanes, director de Banca Institucional de l’entitat, ha donat la benvinguda a Berta Miquel, gimnasta; Eva Rodríguez, presidenta de la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG), i Clàudia López, directora tècnica, amb motiu de la pròxima competició que la jove esportista andorrana afrontarà a la ciutat de València, el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica, per al qual, assegurava l’esportista, els exercicis s’han hagut de preparar durant gairebé un any.

Berta Miquel representarà Andorra al mundial de Rítmica

“És el moment en el qual els exercicis han d’estar millor preparats i gairebé perfectes, perquè els jutges del mundial busquen la perfecció”, explicava Berta Miquel, qui ha detallat que la FAG ha comptat amb el suport de dos jutges internacionals del país per a acabar de polir alguns detalls i maximitzar les possibilitats de l’andorrana en la classificació d’aquesta nova competició.

Berta Miquel representarà Andorra al mundial de Rítmica

López, per la seva banda, ha reivindicat l’esforç que la gimnasta i l’equip de la federació han fet per a arribar en la millor forma a aquesta cita i buscar de millorar els resultats de l’any passat. “Durant tot l’any, la Berta ha tingut un ‘all around’ molt bo amb quatre notes, per tant, no hauríem de patir en aquest aspecte, ja que té ben preparats els quatre aparells. Esperem gaudir-ne moltíssim”, ha subratllat.

Mirada al futur

Eva Rodríguez, presidenta de la FAG, no va escatimar en elogis envers la seva esportista, a la qual ha titllat de “gran atleta i gran persona”. Potser aquest bon feeling és una de les causes per la qual Berta Miquel espera “tenir molts més anys de rítmica al costat de la federació”, malgrat que en qüestió d’un any haurà de marxar a Barcelona a continuar la seva formació acadèmica. Si bé els detalls de com es lligarà tot encara s’hauran de definir, “la idea és continuar amb la rítmica” i “representar Andorra als Jocs dels Petits Estats d’Europa i allà on sigui necessari”. Això sí, reiterava, preferiblement en un tàndem amb la FAG.