(+Fotos) Joaquín Abad presenta ‘La red secreta’

L’acte va tenir lloc al fòrum de l’FNAC, a la planta -1 de Pyrénées Andorra. Joaquín Abad va aprofitar per compartir uns instants amb els seus lectors i per signar exemplars de la seva obra, ‘La red secreta. ETA-Pablo Escobar-Andorra’.

Foto: Xavi Pujol/Dona Secret

Presentació llibre de Joaquín Abad

‘El Andorrano’, la història de com un pastor d’Almeria es converteix en l’home més ric del Principat d’Andorra ajudant els jueus a escapar dels nazis, és probablement l’obra més famosa i comentada de Joaquín Abad, que es torna a llançar a l’aigua de la literatura amb ‘La red secreta. ETA-Pablo Escobar-Andorra’.

Signatura de llibres Joaquín Abad

Si bé aquesta nova obra és catalogada com a ficció, el periodista i escriptor es basa en fets reals per reconstruir l’entramat criminal sobre el qual gira la seva història, on els ‘capos’ dels càrtels de Medellín i Cali, a Colòmbia, estableixen connexions amb membres d’ETA perquè fabriquin cotxes bomba, accionats per comandament, per a Pablo Escobar.

Llibres La Red Secreta Joaquín Abad

Els etarres, que cobraven pels seus serveis en cocaïna colombiana, van aconseguir colar-se a Andorra per ingressar els diners obtinguts per la venda d’aquesta droga, però es van trobar amb les famílies més poderoses del Principat, que, negades a pagar l’impost revolucionari demanat per ETA, van encarregar la màfia marsellesa que els hi solucionés el problema.

Sens dubte, es tracta d’una història fascinant que posa Andorra de nou en el mapa de la literatura d’espionatge.

Joaquín Abad

democrates 2023