En el sexe tu també decideixes, empodera’t

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, una data en la qual, normalment, es parla de la igualtat en el treball, en el món dels negocis, de l’empoderament, però avui vull parlar-vos del sexe, un tema que continua sent tabú en la nostra societat, encara que cada dia una mica menys. 

Per Elena Lafuente | Foto: @elisabethserra

Amb prou feina ens parlaven de sexe en l’adolescència, gairebé no s’esmentava. A vegades venia la menstruació i no sabíem ni què era, perquè a casa no es parlava d’això. Si bé la informació ara està a l’abast de tothom, moltes vegades s’evidencia la desinformació i la falta de comunicació entre pares i fills, sobretot, quan toca explicar a les nenes i els nens el tema de la fertilitat, la possibilitat d’embaràs i ni parlar si s’esmenta el sexe. 

Segons un estudi realitzat per la Universitat de Granada, els adolescents, d’entre 8 i 12 anys, s’informen sobre sexualitat a través de les pàgines porno, on es percep el sexe com un producte de consum i no com una experiència compartida. Un altre estudi indica que els homes espanyols, d’entre 26 i 55 anys, no aproven que les dones tinguin la mateixa llibertat sexual que ells, una idea que es podia acceptar socialment, fa molts anys, quan les dones vivien molt de temps la seva sexualitat i el seu cos, segons els paràmetres de l’època. Però ara no, perquè la societat ha evolucionat i les dones tenen el poder de decidir quina classe de sexualitat volen viure. 

En el mes de la dona, us proposo agafar el poder, les regnes de les nostres vides, ser proactives, proposar alternatives, deixar les creences que ens limiten de costat, desprendre’ns de la por, de la vergonya, la culpa i bandejar aquest pensament arcaic per a gaudir lliurement del sexe, a qualsevol edat. Les dones hem de gaudir del sexe compartit tant com els homes, perquè què és això que no els necessitem? I què és això que la trobada sexual només està garantida per a ells i no per a nosaltres…? Sovint ens perdem el respecte a nosaltres mateixes cada vegada que permetem que el nostre cos sigui usat, ja sigui per por de perdre a l’altra persona, al fet que s’enfadi, a sentiments de culpa o a creences limitants…  No t’avergonyeixis de la masturbació, perquè no hi ha res de dolent en això. És fantàstic conèixer el nostre cos i saber quines zones ens produeixen plaer perquè, al cap i a la fi, cadascun gaudeix el sexe d’una manera determinada i tot és legítim, fins i tot, l’ús de joguines que abasten una àmplia gamma de possibilitats. En la nostra farmàcia disposem d’una variada oferta de joguines, així que pots consultar-nos. 

Un altre tema que no es parla molt, però que tard o d’hora afecta les dones, és la menopausa, un període on s’aguditzen els canvis hormonals, que provoquen, per exemple, sequedat vaginal i, fins i tot, dolor. Aquesta situació, al moment de tenir relacions sexuals, genera una certa inseguretat, però tranquil·les, perquè no existeix cap estudi que confirmi que els canvis hormonals provoquin un descens de la libido. Però, si et passa i vols continuar gaudint del sexe, existeixen moltes estratègies per superar aquestes limitacions. En aquest cas, si vols augmentar la libido, l’ús de ‘Ashwagandha’, que és un modulador que pot ser utilitzat, tant per homes com per dones, estimula la libido. La Maca també és una altra de les aliades per a augmentar-la i la ‘Rhodiola Rosea’ per a regular-la. Una altra alternativa és el suplement de DHEA, que no només incrementa la libido, sinó que també és un precursor d’hormones. 

Estima’t, acarona’t, coneix-te, accepta les teves pors, no et conformis amb un sexe que no et convenç i que no et complau. Sabem que no ens van educar per gaudir lliurement del sexe, però tu tens més poder del que t’imagines, només has de donar-te l’oportunitat i aprendre per deixar anar les teves creences limitants. 

Av. d’Enclar, 32, AD500 Santa Coloma. Tel. 723 383 . www.farmaciaelcedre.com