La Creu Roja Andorrana posa en relleu la seva capacitat d’adaptació

Josep Pol, president de la Creu Roja Andorrana; David Fraissinet, vicepresident, i Jordi Fernández, director general, van encapçalar l’assemblea general de l’entitat, en la qual tots plegats van fer un balanç de la gestió duta a terme durant el 2021.

Fotos: Paula Cristina

Assemblea Creu Roja Andorrana

La lluita contra la pandèmia, durant el 2021, va marcar molt bona part de les línies estratègiques de la Creu Roja Andorrana, que es va haver d’adaptar a aquell complicat context que, en el transcurs del 2022, ha quedat relegat pel conflicte bèl·lic causat per la invasió de Rússia a territori ucraïnès. En aquest sentit, Jordi Fernández, director general de l’organització, va explicar que la Creu Roja, de la mà de diferents actors socials i polítics, ha sabut adaptar-se a les exigències i demandes de cada situació per donar una resposta humanitària oportuna, especialment en l’atenció de refugiats.

Equip de la Creu Roja Andorrana

En el marc de l’assemblea general de la Creu Roja Andorrana, celebrada el passat 30 de maig, tant Fernández com Josep Pol i David Fraissinet, van fer èmfasi en l’important suport que l’entitat ha donat a la societat en els últims dos d’anys. La Botiga Solidària, per exemple, va servir d’ajuda per a centenars de persones que s’havien quedat sense ingressos a causa de la pandèmia. L’any passat, uns 770 usuaris van acudir a aquest servei, però, actualment, aquesta xifra s’ha reduït fins als 340, dels quals 188 persones són refugiats de la invasió russa a Ucraïna.

Assemblea General de la Creu Roja Andorrana
Altres punts destacats:
  • El nombre de voluntaris va passar de 542 a 570.
  • El nombre d’empleats va passar de 56 a 92 (42 homes i 50 dones).
  • Hi ha paritat de gènere en càrrecs directius (3 homes i 3 dones).
  • Durant 2021, el Centre Nacional de Formació va fer 284 formacions a 3.508 alumnes; 156 formacions i 1.382 alumnes més que l’any previ.
  • Es van oferir serveis preventius a 369 esdeveniments esportius, culturals i socials del país.

Sobre els projectes en curs, Fraissinet va explicar que es continua treballant en l’objectiu de fer d’Andorra un entorn cardioprotegit, mentre que el president de l’entitat, Josep Pol, va presentar la iniciativa ‘Endavant tots junts’, un nou projecte que busca empoderar els treballadors a través d’una reestructuració organitzacional que permeti una presa de decisions més transversal.