(+Fotos) Un miler d’inscrits a la 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp

L’exitosa cita esportiva deixa la porta oberta a una 40a i històrica edició de la mítica Travessa d’Encamp, que enguany ha tornat a estar patrocinada per OTSO. Des del Comú d’Encamp, es mostren satisfets amb els resultats aconseguits.

Fotos: Dona Secret · Comú d’Encamp

OTSO Travessa d’Encamp

L’últim cap de setmana de maig va ser de tot menys avorrit per a la parròquia encampadana, que va acollir la 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, que enguany va incorporar una espectacular cursa nocturna de 74 quilòmetres que, en paraules de Xavier Fernàndez, conseller d’Esports, Infància i Joventut del Comú d’Encamp, “ens va posar la pell de gallina a tots”.

prova nocturna OTSO Travessa d’Encamp

La prova d’alta resistència es va celebrar el passat 28 de maig, a les 5 de la matinada, sortint des dels Arínsols i enfrontant els competidors a 5.760 metres de desnivell positiu. Els guanyadors van ser Pepelu Ballester i Marisa Villagrasa, en les categories masculina i femenina, respectivament. Tots dos corredors es van emportar un premi en metàl·lic de 500 euros per a cadascú.

OTSO Travessa d’Encamp

La marató Copa d’Andorra 42K, també disputada el dissabte, però al matí, es va erigir en un marc fantàstic que va mostrar una ruta diferent de la de l’any passat. D’aquesta manera, els competidors van haver de superar 40,94 quilòmetres i 2.615 metres de desnivell positiu al voltant de vistes i paisatges espectaculars de la parròquia. Sheila Avilés, va ser l’atleta femenina més ràpida, mentre que el corredor kenià Bernard Cheruiyot va ser l’home que va travessar primer en la seva categoria.

OTSO Travessa d’Encamp

Quant a la mitja marató, la Copa d’Andorra 21K, aquesta va ser Isaac Barti, en la categoria masculina, mentre que la corredora Irati Azkargorta va ser la conqueridora de la prova entre les dones. I, finalment, en el recorregut de 7K, pensat per al gaudi de tota la família, l’atleta masculí Timothé Paradis va ser el més destacat, mentre que, entre les dones, Paqui Miranda va ser digna de la màxima distinció.

Podi OTSO Travessa d’Encamp

Per a Xavier Fernàndez, que no va perdre l’oportunitat d’agrair el suport de tots els implicats en l’organització de la 39a OTSO Travessa d’Encamp, la mirada ja està posada en la cita de l’any vinent, que serà “molt especial. És la nostra cursa, la més antiga dels Pirineus, i no es pot oblidar que l’any que ve compleix 40 anys. L’OTSO Travessa d’Encamp ha de seguir creixent, això sí, sempre mirant les opcions que tenim i posant-hi seny”.

OTSO Travessa d’Encamp

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Un miler d’inscrits a la 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp