(+Fotos) La gran festa de l’esport tanca 2a edició amb un balanç molt positiu

El festival engegat pel Comú de la Massana, del 12 al 13 de maig, amb l’objectiu de promocionar l’oferta esportiva dels clubs i federacions del país entre els infants, va superar amb notable les expectatives respecte de l’any passat.

Fotos: Xavi Pujol

El conseller d’Educació, Joventut i Esport de la Massana, Kevin Poulet es va mostrar agraït per la implicació de les federacions i clubs que van fer possible que la segona edició del festival comptés amb més d’una trentena de disciplines esportives. Poulet, també va fer una valoració positiva del certamen, ja que es va complir amb el seu principal objectiu i els infants van poder conèixer de primera mà l’oferta esportiva que hi ha a Andorra, de cara al curs vinent. L’escalada, la rítmica, els escacs, el futbol sala, l’skate, el rugbi i l’handbol van ser algunes de les especialistes que més van cridar l’atenció entre els més petits.

Enguany, la medallista olímpica Gemma Mengual va ser l’ambaixadora del festival. La nadadora va celebrar la iniciativa engegada pel comú massanenc i va destacar la importància de continuar sumant noies a les diferents especialitats per fer créixer, encara més, l’esport femení.

Margot Llobera, Mònica Doria, Gina del Rio, i  Bartumeu Gabriel van ser alguns dels esportistes professionals que van passar per la segona edició festival, i que els infants van poder conèixer en profunditat. Els esportistes, juntament amb els consellers Kevin Poulet i Alèxia Verdaguer van jugar un partit de golbol, una disciplina paralímpica que practiquen les persones amb discapacitat visual i que es juga amb un baló amb so.

Un dels moments més divertits del FestiSport es va viure amb la 1a trobada de mascotes esportives, que va comptar amb la participació del Tamarro de la parròquia; el Brut; el Piolet; la Violeta; i l’Esporti, la mascota del festival. D’altra banda, el vessant més solidari de l’esdeveniment va arribar de la mà del ciclista Carlos Verona, que va sortejar un mallot entre les persones que van completar el puzle gegant i que havien fet una aportació al projecte “Bikes 4 Masai”.

Com que la Massana aposta per l’economia circular, des de l’any passat, el VideSport, el mercat de roba i material esportiu de segona mà, s’ha incorporat a la fira. Aquest any, el mercat ha comptat amb un total de catorze parades, entre les quals va destacar l’estand del MoraBanc Andorra.

La gran festa de l’esport tanca 2a edició amb un balanç molt positiu