(+Fotos) ‘Integrats’ inicia el seu curs com a exposició itinerant

El Centre Cultural La Llacuna és la primera parada de l’exposició itinerant ‘Integrats’, ideada pel Grup de Folklore Casa de Portugal per a reflectir els vincles que comparteixen la comunitat portuguesa i andorrana. La mostra va ser presentada pel cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i pel director artístic de l’associació cultural, Jose Luis Carvalho.

Fotos: César De Pablos

exposició integratsLa bona acollida que va tenir l’exposició ‘Integrats’, presentada el passat 7 de febrer al Ministeri de Cultura i Esports, va ser la clau perquè el Grup de Folklore Casa de Portugal tirés endavant amb una programació itinerant amb el propòsit de portar les fotografies d’aquesta mostra a les set parròquies del Principat.

exposició integratsAndorra la Vella, en el marc de la celebració de la Setmana de la Diversitat Cultural, és la primera a rebre ‘Integrats’, un recull de catorze instantànies realitzades per Mireia Medeiros, amb diferents indrets emblemàtics del país com a escenari. Les fotografies mostren el vestit tradicional del nord de Portugal, així com les diferents activitats que s’hi feien entre inicis del segle XIX i principis del segle XX, tot plegat enaltint el patrimoni arquitectònic andorrà. José Luis Carvalho, director artístic de l’associació cultural, explicava que “l’objectiu d’aquesta representació és demostrar que Andorra i Portugal no tenen tantes diferències, sigui en la forma en què la gent viu el seu dia a dia o en la qual gaudeix de les seves tradicions”.

exposició integratsMiquel Canturri, cònsol menor d’Andorra la Vella, va celebrar que el Grup de Folklore Casa de Portugal portés la mostra a la capital i va ressaltar que l’entitat és un exemple d’integració al nostre país.

exposició integratsLa inauguració de l’exposició es va acompanyar amb la projecció d’un documental elaborat per Marc Medeiros, que compta amb entrevistes amb personalitats com ara mossèn Ramon de Canillo i l’exministra Sílvia Riva, i que a més a més repassa el procés de producció de la mostra fotogràfica.

exposició integratsL’exhibició, accessible a tot el públic que visiti el vestíbul del Centre Cultural La Llacuna, romandrà oberta fins al pròxim 26 de maig, mentre que, durant el juny, el juliol i l’agost, aquesta es traslladarà a Ordino, La Massana i Canillo, respectivament.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Exposició 'Integrats' al Centre Cultural La Llacuna