La Gran Fondo Encamp Pas de la Casa va aplegar més de 400 participants

Durant el cap de setmana del 27 i 28 de maig, la plaça dels Arínsols va acollir la segona edició de la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa, la cursa cicloturista que posa en valor tres ports de la parròquia encampadana, Els Cortals, Beixalís i Envalira. En aquesta edició, la cita ciclista va comptar amb la participació de diversos esportistes del país com ara Joan Verdú, Eder Sarabia, Iker Lecuona, Pai Capell i Margot Llobera, entre molts altres.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va fer un balanç molt positiu de l’esdeveniment, que va qualificar d’excel·lent, i en el qual van participar més de 400 persones. “Volem posicionar Encamp dins del territori andorrà ciclista”, va destacar Marot. En la mateixa línia es va expressar el director de la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa, Dany Buyo, qui va assegurar que els participants es van endur una molt bona experiència cicloturística, tant de la parròquia, com del país. Buyo, també va posar en relleu la important participació femenina a la darrera edició de la cursa, que va arribar fins al 25%, una xifra que no se sol assolir en aquesta mena d’esdeveniments.

La Gran Fondo Encamp Pas de la Casa va comptar amb tres distàncies. Jan Missé, es va proclamar guanyador de la distància més llarga, en categoria masculina, de 103 km (Port d’Envalira), mentre que Anna Albalat, ho va fer en la categoria femenina. En la distància mitjana de 47 km (Beixalís), Leowis Bockestele va resultar el vencedor de la categoria masculina, i Laia Sebastià, en la categoria femenina. Finalment, en la distància curta de 31 km (Els Cortals), la victòria  va ser per a Xavier Pujol en la categoria masculina, i Imma Anaya en la categoria femenina.

La novetat d’enguany va ser la incorporació de l’Andorra Bike Race, en format “Rally Raid”, que va comptar amb dues proves de bicicleta de muntanya (MTB i E-bike), amb recorreguts de 40 i 28 km. Les proves van aplegar gairebé 100 inscrits en tots dos recorreguts, amb sortides individuals o en parelles, cada minut, i amb trams cronometrats a la zona de Grandvalira.

Pel que fa als guanyadors absoluts de l’Andorra Bike Race, els primers classificats dels 40 km van ser Enric Martorell en la categoria masculina i Iolanda López en la femenina. El segon lloc va ser per a Jacint Dinarés, i el tercer per a Vicenç Galbany. En la modalitat elèctrica, els classificats van ser Milton Ramos (primera posició), Ramon Serra (segona posició) i Javier Capilla (tercera posició). I, en la modalitat per parelles, els guanyadors van ser Lorenzo Santolino i Alfredo Gómez, de l’equip Santolino Team; el segon lloc el van ocupar Lucas S. Haedo i Dario Burela, de l’equip Justiciero Team; i la tercera posició va ser per a Lluc Crusellas i Pol Vilalta, de l’equip KH7.

Pel que fa al recorregut de 28 km, el primer i segon classificat absolut van ser Aniol Montes i Òscar Rubio. En la categoria per parelles, la primera posició del podi va ser per a Cande Moreno i Adrian Vanbeveren, de l’equip Ride Like a Girl, el segon lloc per a Joel Vargas i Nino Marot, de l’equip EncampTeam, i la tercera posició  va ser per a Marina Burgaya i Jordi Ruiz, de l’equip Team Abr.