(+Fotos) ‘Tirites’, la inspiradora cloenda del ‘Mes Canòlich’

Per a mantenir viva la llegenda i la tradició que envolta la Mare de Déu de Canòlich, un grup de joves cineastes es van plantejar la possibilitat de recrear aquest discurs en codi de ficció, una idea que es va convertir en objectiu i que, a poc a poc, es va acabar materialitzant. Dirigida per Alberto S. Muñoz, el curtmetratge ‘Tirites’ va omplir la totalitat de la sala que Cinemes Illa Carlemany va cedir amb motiu de la preestrena d’aquest interessant treball cinematogràfic, que va tenir lloc el passat 1 de juny.

Fotos: César De Pablos

Tirites curtmetratge de CanòlichTirites curtmetratge de CanòlichLa cita va ser tot un triomf, això és segur, ja que no hi va quedar espai per a una ànima més a Cinemes Illa Carlemany, on la preestrena de ‘Tirites’, curtmetratge dirigit pel barceloní Alberto S. Muñoz, es va guanyar l’ovació de les desenes d’afortunats que van poder trobar-hi butaca.

Pepe Chisvert va assenyalar que hi ha la previsió de portar ‘Tirites’ a diferents certàmens cinematogràfics internacionals

Tirites curtmetratge de Canòlich

La producció es va encomanar com a una de les tantes activitats impulsades en el marc del ‘Mes Canòlich’, programació que des del maig passat va servir per a homenatjar la Mare de Déu de Canòlich a propòsit dels 800 anys de la seva troballa. “L’objectiu d’aquest curtmetratge era traslladar aquesta llegenda a l’actualitat”, explicava el director de la peça, que es va decantar per construir una història paral·lela en la qual el Carles, personificat per l’actor Octavi Pujades, es reconcilia amb el seu pare, el Pere, un artesà de la fusta (encarnat per Lluís Marco), després que ambdós s’allunyessin rere anys d’acumulació de dolor i ressentiment. El vincle en comú de tots dos personatges és el Nil, un nen curiós i il·lusionat, representant pel jove Max Rodríguez, que a efectes de la narrativa, és net del Pere i fill del Carles. Entre aquest trinomi, la història del descobriment de Canòlich cobra vida a través de 20 minuts que es fan realment agradables i lleugers.

Tirites curtmetratge de Canòlich“Moriràs d’èxit”, li va dir Joan Enric Vives, copríncep episcopal –hi era present a la projecció–, a mossèn Pepe Chisvert. I així va ser per a mala sort de les nombroses persones que es van quedar sense lloc per a l’esperada preestrena. Sobre aquest comentari curiós relacionat a l’àmplia expectació que va causar ‘Tirites’, Chisvert va expressar que “aquest és el resultat de fer les coses amb il·lusió i en comunitat” i que, com no pot ser d’una altra manera, “per a Laurèdia i ses contorns, aquest curtmetratge és motiu d’alegria”.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

‘Tirites’, la inspiradora cloenda del ‘Mes Canòlich’