(+Fotos) La Pitavola del Comapedrosa més commemorativa

La Pitavola del Comapedrosa, un esdeveniment que celebra les meravelles de la natura i la cultura a Andorra, va tornar amb una nova edició per a captivar als amants de les muntanyes i de la tradició. Aquesta tercera edició va comptar amb més activitats i emocions per commemorar el 20è aniversari del Parc Natural del Comapedrosa.

Fotos: Xavi Pujol / Comú de la Massana

La Pitavola del ComapedrosaDel 29 de setembre a l’1 d’octubre, el nucli antic del poble d’Arinsal es va convertir en l’epicentre d’aquesta celebració que va unir l’art, la ciència i la cultura pirinenca. En el marc de la jornada inaugural, la Pitavola del Comapedrosa va aplegar la taula rodona ‘Quin futur volem per al Pirineu?: Estratègies per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya’, que va comptar amb la participació de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor; la síndica d’Aran, Maria Vergés; l’ambaixador de les Comissions Intergovernamentals, la Cooperació i les Relacions Transfrontereres del govern francès, Philippe Voiry, i el secretari general pel Repte Demogràfic del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol, Francés X. Boya. Aquesta activitat va servir com a preàmbul de les Jornades per a l’Excel·lència d’Esterri d’Àneu, programades els dies 6 i 7 d’octubre.

La Pitavola del ComapedrosaMercat de muntanya, artesania i natura

El mercat de muntanya, artesania i natura va ser l’ànima de la Pitavola. Amb més de trenta-tres paradetes d’artesans i productors locals d’Andorra i dels Pirineus catalans i francesos, aquesta cita es va convertir en un punt ideal per a explorar la cultura i els productes d’aquesta regió. Un atractiu especial el va constituir el carrer dels oficis, que aquest any va incorporar un teixidor de llana i un bufador de vidre.

La Pitavola del ComapedrosaEnguany, la ciència i l’astronomia també van tenir la seva quota de protagonisme. Amb la incorporació d’un iglú planetari, es va treure el màxim profit del doble segell de Destinació Turística i Reserva Starlight del qual gaudeix La Massana. Així, doncs, s’hi van organitzar sessions educatives sobre l’astronomia i el cel estrellat d’Andorra.

La Pitavola del ComapedrosaLes ànimes més exploradores van poder ser partícips d’un ventall d’excursions guiades gratuïtes, que incloïen emocionants sortides pel Camí de les Carboneres i fins i tot una passejada nocturna per a observar les estrelles.

La Pitavola del ComapedrosaLa Pitavola per a tothom

Amb la intenció de captivar públics de totes les edats, la Pitavola del Comapedrosa va proposar diferents tallers de plastilina, pintura, pintacares i també d’altres manualitats, mentre que els adults van poder gaudir de sessions sobre fotografia i cosmètica natural que no els van deixar gens indiferents. A més, l’escape room ‘Boris I Rei d’Andorra’ i una exhibició gastronòmica sobre cuinar amb bolets van ser tan sols algunes de les altres propostes que van triomfar durant aquest cap de setmana.

La Pitavola del ComapedrosaGràcies a la implicació dels restaurants d’Arinsal, la ‘Ruta de la tapa’ va ser una de les activitats més exitoses de la Pitavola del Comapedrosa, en oferir aperitius i àpats deliciosos de tota mena, tant al migdia com al vespre. Amb una àmplia gamma d’activitats i un enfocament en la sostenibilitat i la col·laboració regional, la Pitavola del Comapedrosa va celebrar amb èxit els 20 anys de la declaració que permet identificar el Comapedrosa com a Parc Natural.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

La Pitavola del Comapedrosa més commemorativa