La Policia d’Andorra celebra el Dia de la seva Patrona

Tot coincidint amb el 90è aniversari del Cos de Policia d’Andorra, el passat 18 de maig, la plaça del Poble va acollir la celebració de la seva Patrona, Santa Maria Auxiliadora.  

Fotos: SFGA/CEsteve

Celebració de la Patrona del Cos de Policia

La celebració es va iniciar, al migdia, amb una missa oferta per mossèn Ramon Sàrries, a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, i va continuar amb la cerimònia d’honor als símbols d’Estat amb la desfilada i la revista als efectius per part del cap de Govern, Xavier Espot;  el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ; i el director de la Policia, Jordi Moreno. Posteriorment, el Centre de Congressos va acollir l’acte institucional on es va fer el lliurament d’insígnies i condecoracions, així com els reconeixements i homenatges a diferents membres del Cos de Policia.

Celebració de la Patrona del Cos de Policia

La pandèmia, així com el treball de tots els implicats, també van ser presents durant l’acte i el  Cap de Govern va aprofitar l’oportunitat per agrair al Cos de la Policia la seva professionalitat i dedicació, durant el període de crisi sanitària.  També va destacar l’important paper que juga la Policia en la lluita contra la violència de gènere i va assenyalar alguns dels nous reptes que hauran d’enfrontar els agents en matèria de ciberseguretat.

Celebració de la Patrona del Cos de Policia

En relació als 90 anys d’història del Cos de la Policia d’Andorra, el cap de Govern va valorar la seguretat ciutadana com un dels baluards més grans del Principat, i va assegurar que aquesta és “una fortalesa que no volem perdre com a tret d’identitat”

Celebració de la Patrona del Cos de Policia

D’altra banda, el ministre Josep Maria Rossell va posar en relleu la tasca de les dones i homes que formen part del Cos de la Policia, i que contribueixen a mantenir un alt grau de seguretat al país. Rossell també va destacar la incorporació de nous agents de policia, cinc dels quals són dones i, a més a més, va avançar que durant els pròxims mesos es preveu una nova promoció de policies.

Celebració de la Patrona del Cos de Policia

Un altre dels punts que va assenyalar Rossell, durant la seva intervenció, va fer referència a   l’aprovació de 6 reglaments que desenvolupen la Llei del Cos de Policia. El reglament regulador de les especialitats que duen a terme els membres del Cos de Policia, la modificació del Reglament d’estructura orgànica del Cos per tal d’adaptar les estructures als objectius actuals, el Reglament regulador del comitè mèdic prop del Cos de Policia, el Reglament de la uniformitat, de les divises, dels distintius d’identificació i de les denominacions dels graus i categories dels membres del Cos de Policia, així com el Reglament de formació dels membres del Cos de Policia.