(+Fotos) L’FMA recupera la gala de la Nit de la Moto

Després de recuperar l’anhelada normalitat que ens va arrabassar la pandèmia, la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) va decidir reprendre la celebració de la Nit de la Moto per reconèixer l’esforç dels pilots més destacats del 2020 i 2021.

Fotos: Paula Cristina

La parròquia de Sant Julià de Lòria es va començar a animar, durant la tarda del passat 18, amb una increïble exhibició acrobàtica de TrialShows, que va omplir d’espectadors la plaça de la Germandat, amb motiu de la Nit de la Moto 2022.

Nit de la Moto 2022

A l’auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, pilots de diferents disciplines i categories van ser protagonistes del nou format de la vetllada, en la qual l’FMA va homenatjar la memòria de dos apassionats del motociclisme, com ara el Joan Mata, de l’Escuderia d’Amics Drac Moto, i Toni Llorens, segon president de l’FMA. Després de la projecció d’un emotiu vídeo de recordatori, Natàlia Gallego i Josep Punti, presidenta i expresident de la Federació, van lliurar una placa commemorativa als familiars de Mata i Llorens.

Nit de la Moto 2022

La gala va continuar, com no podia ser d’una altra manera, amb l’entrega dels premis als millors pilots andorrans. Els primers a pujar al podi van ser els competidors del Campionat d’Enducross d’Andorra 2021, amb Yadira Bessa com a conqueridora de la categoria 50cc. Rubén Alves, Eric Bessa, Roger Català i Marc Font van ser els guanyadors en 65cc, 85 cc, Sènior B i Sènior A, respectivament.

Nit de la Moto 2022

Posteriorment, va arribar el moment de premiar els guanyadors dels Ice Gladiators 2020 i 2021, una competició emocionant que Cristian España va saber dominar en ambdues edicions. També van ser-hi presents Aniol Gelabert, tercer millor pilot del món del l’any 2021 en la categoria TR2 de trial, i Toni Bou, 30 vegades campió del món de trial, dos pilots excepcionals que van lliurar els premis corresponents als pilots guanyadors dels Campionats de Trial d’Andorra 2020 i 2021, en cadascuna de les sis categories disputades. Cal remarcar la tasca de Jordi Lestang, que va aconseguir apropiar-se del títol en la categoria Vermells durant el 2020 i el 2021.

Nit de la Moto 2022
Merescut reconeixement

La Nit de la Moto 2022 també va ser una oportunitat única per reconèixer la implicació i suport dels col·laboradors i patrocinadors principals de l’FMA, sense els quals no seria possible tirar endavant els diferents Campionats d’Andorra de Motociclisme. És per aquest motiu que la màxima entitat de la moto del nostre país va atorgar una placa commemorativa d’agraïment als representants de Multisegur Assegurances, TotLED, Grup Bonaparte, Creu Roja Andorrana, S3, Comú de Sant Julià de Lòria, Comú d’Andorra la Vella, Ministeri de Cultura i Esports i Andorra Turisme.

Nit de la Moto 2022

Un reconeixement especial, igualment, va ser el recollit pel pilot Xavi Casas, que posa en relleu la seva trajectòria esportiva i la seva dedicació a favor de la Federació. Cal recordar que Casas, recentment, va anunciar el seu retir de la competició de trial.

Toni Bou, una llegenda viva d’aquesta disciplina, tampoc no va marxar amb les mans buides. Laia Clascà, vicepresidenta de la Federació, li va lliurar al 30 vegades un reconeixement pel seu rol com a promotor del trial, especialment per la seva contribució en la formació dels joves que participen en els campus d’estiu Trial Summer Camp. Els membres de l’equip de Tecnificació i Pre-Tecnificació de Trial també van ser mereixedors d’un reconeixement, per la seva labor com a desenvolupadors dels joves talents del país des del 2017.

Nit de la Moto 2022

La cerimònia no podia estar completa sense homenatjar als pilots Martin Kettlitz, Jan Gabriel, Laia Pi, Gaudi Vall, Joan Miquel Garcia, Alèxia Lladó, Margot Llobera i Xavi Cardelús, per les seves destacades participacions tant a Campionats d’Espanya, d’Europa i del Món en les seves respectives disciplines motociclistes.

Després de sortejar diferents lots d’obsequis, la Nit de la Moto 2022 va cloure amb un aperitiu al hall del Centre Cultural i de Congressos Lauredià ofert pel Comú de Sant Julià de Lòria.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Nit de la moto 2022