(+Fotos) Laura Tejada torna al món literari amb ‘L’ordre de les coses’

El passat 24 de març, l’escriptora sabadellenca, Laura Tejada, juntament amb Iñaki Rubio, va presentar la seva darrera novel·la, ‘L’ordre de les coses’, a la llibreria La Trenca. Una obra ambientada a la Garrotxa, bastida a partir de petits gestos que retraten l’encadenament de relacions que formen el substrat d’una comunitat.

Fotos: Noelia Farias

Laura Tejada va passar llargues temporades a Oix, on va escriure aquesta novel·la d’ambientació garrotxina que suposa el seu retorn i consolidació a la literatura catalana contemporània. Es tracta d’una novel·la àgil que esmola la llengua, els punts de vista, la ironia i les ganes de viure.

Laura Tejada i Iñaki Rubio

La Clàudia; el seu professor de música, un home de 45 anys; en Blai, l’amic de la infància de la Clàudia; la Berta; l’Esther; el Pepe i  el forn de la Marga són alguns dels personatges que formen part d’aquesta història, els quals s’acaben convertint en els experts de surfejar el desordre.  A més a més, que s’adonen que la gràcia de la vida és justament viure en desordre.

“És un llibre que em va enganxar en un moment de feina, però que vaig acabar de llegir a les vacances”, va assenyalar l’autor andorrà, Iñaki Rubio. “El llibre té una tècnica, el ‘trevalling’, que és molt arriscada, molt original i valenta, que si bé és cinematogràfica també es fa servir a la literatura, però no tan freqüentment i menys en un principi de novel·la”, va assegurar Rubio. Segons l’Iñaki, la novel·la narra la història com si fos una càmera que va perseguint els personatges i encadenant les accions que realitzen. Una tècnica que va conèixer la Laura Tejeda per un llibre de la Virginia Woolf anomenat “Al faro”.

Presentació Iñaki

“Vaig començar fent un capítol per personatge, però el resultat no m’agradava”, va assegurar la Laura, que també va reconèixer que va reescriure varies vegades la novel·la fins arribar a la narració final present en el llibre, la qual va néixer a partir d’una història que tenia apuntada en la seva llibreta personal i que li va explicar un amic seu.

Laura Tejada i Josep Dallerès

Laura Tejada va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona, i es va començar a forjar com a autora a l’Ateneu Barcelonès. La primera novel·la que va escriure va ser ‘Un cop morta’, amb la qual va aconseguir l’any 2015, el premi ‘El Lector de l’Odissea. Sis anys desprès, torna al món literari amb la publicació de ‘L’ordre de les coses’, que forma part de la col·lecció “Narratives” de l’editorial Comanegra.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Laura Tejada torna al món literari amb ‘L’ordre de les coses’