La cantada de Caramelles anima la Pasqua ordinenca

La Coral Casamanya, sota la direcció de Josep Puig, va protagonitzar la tradicional cantada de Caramelles amb motiu de la Pasqua a Ordino. Una quinzena de cantaires es van passejar per diferents indrets de la parròquia.

Foto: Comú d’Ordino

Si a Ordino hi ha una tradició que lluita per fer-se sentir, aquesta és precisament la cantada de Caramelles, que té com a particularitat que tots els cantaires participants actuen a diferents places i carrers de la parròquia, inclosa la plaça Major.

En Lluís Babi, president de la Coral Casamanya, és un abnegat quan de la cultura i les tradicions es tracta. Tant ell com els caramellaires que li acompanyen any rere any, han superat des de vents forts i pluja intensa fins a la successió d’una pandèmia. Sí que és cert que l’abril de 2020 serà recordat per l’anul·lació de la cantada, però l’ímpetu i les ganes de mantenir viva aquesta bonica tradició han permès que, tant l’any passat com aquest 2022, les Caramelles tornessin a sentir-se en Diumenge de Resurrecció.

Com a part de les activitats de Pasqua a la parròquia d’Ordino, la Casa Pairal va organitzar un berenar amb els padrins, que finalment, després de dos anys, van poder menjar la mona en un ambient en què es va sentir una atmosfera de normalitat.