L’Ordino Jardins d’Art es referma amb una proposta artística de qualitat

L’artista Manuel Luna va aterrar al Principat com a convidat de luxe de la quarta edició de l’Ordino Jardins d’Art, trobada artística i cultural que va donar vida a la parròquia durant el cap de setmana del 9 a l’11 de setembre.

Fotos: César De Pablos · Comú d’Ordino

Manuel Luna a Ordino Jardins d'ArtVa ser una edició molt especial de l’Ordino Jardins d’Art, sense cap mena de dubte, ja que, finalment, es va recuperar una proposta única que havia estat relegada per la pandèmia de la Covid-19. Cal recordar que l’última convocatòria d’aquest premi artístic va ser l’any 2019, quan l’escultor català Ernest Altés va visitar Andorra com a artista convidat.

Daniela Martins, Josep Martin, Nèstor Pellicer, Anna Mangot, Joana Baygual i Mònica Armengol van oferir les seves creacions als visitants del mercat d’art

Ordino Jardins d'Art

 

Enguany, el testimoni el va agafar el sevillà Manuel Luna, que va inaugurar una exposició, el passat 9 de setembre, a la Sala Buna. Diferents olis sobre tela, la majoria de mitjà i gran format, deixaven en evidència el vessant més figuratiu, naturalista i imaginatiu de l’artista, que, a través de la seva obra, busca fer connexió amb les emocions de l’espectador mentre posa en relleu temes com ara la migració o la transició a l’adolescència. De fet, ‘L’obsessió d’Ícar’, la peça més famosa de l’exposició i que ensenya un nen cosint les seves pròpies ales davant la mirada atenta d’una gateta, és la viva mostra d’aquest joc que Luna fa amb el simbolisme.

Ordino Jardins d'ArtFinestra d’artistes

La coordinadora de l’Ordino Jardins d’Art, Rosa Mujal, es va mostrar satisfeta amb la repercussió de l’activitat, en la qual van participar 18 artistes multidisciplinaris, tant d’Andorra com de França i Espanya. Yolanda Sanmarcos, que va exposar el treball ‘Fronteras in-visibles’ als jardins de Casa Rossell, va ser reconeguda amb el primer premi del concurs i va rebre una dotació en metàl·lic de 3.000 euros.

Ordino Jardins d'Art

Mujal, va reparar en les facilitats posades pel Comú d’Ordino i per Manuel Luna com a artista i jurat convidat d’un cap de setmana en què també hi va haver un mercat d’art, recorreguts artístics i un taller a plein air facilitat pel Museu Carmen Thyssen Andorra, al Prat del Call.

Ordino Jardins d'Art