Directbus llança el primer abonament multiviatge que es pot compartir amb qui es vulgui

Durant el mes de setembre els abonaments de Directbus, la línia regular que connecta Andorra, Barcelona i l’Aeroport del Prat, deixen de ser nominals. És a dir que si, per exemple, una parella baixa un cap de setmana a Barcelona pot compartir un abonament de quatre viatges, o que si cinc amics baixen a veure un concert poden gastar entre l’anada i la tornada un abonament de deu viatges en comptes de comprar cadascú el seu.

A això s’afegeix que tots aquests títols baixen de preu, de manera que cada trajecte passa a costar 16 € en comptes dels 23,37 € de l’abonament de 4 viatges, els 21,95 € del de 10 o els 20,52 € dels de 20, vàlids fins ara. A més, el servei duplicarà freqüències, passant de 8 a 16.

Aquest és el darrer capítol d’una llarga història de servei al viatger que es va iniciar l’any 1977, quan Joan Nadal Duró i Roser Pubill Mata van fundar Autocars Nadal S.A. En aquell moment, l’empresa només oferia transport per a excursions guiades per les muntanyes d’Andorra.

La línia regular entre Barcelona i Andorra es va posar en marxa a finals del 1988 amb la col·laboració d’Eurolíneas. Es va començar amb tres freqüències diàries i la venda de tiquets es feia a l’Hotel Diplomatic.

L’èxit va fer que el 2007 la línia adquirís entitat pròpia i passés a anomenar-se Directbus. Aquest va ser el punt de partida d’una ambiciosa aposta per oferir un transport cada cop més ràpid, còmode i segur als viatgers que entren i surten del Principat per la frontera espanyola. Així, en els darrers anys s’ha invertit en la compra de nous vehicles i en la millora d’horaris, freqüències i serveis.

Amb el canvi presentat aquest mes el viatger té un autobús a la seva disposició pràcticament cada dues hores, la qual cosa converteix Directbus en la línia regular amb més trajectes diaris entre Andorra i l’Aeroport.